Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wederom nieuwe Hyundai graafmachine voor C.M. Baars en Zn. b.v.

doorVan der Spek

Wederom nieuwe Hyundai graafmachine voor C.M. Baars en Zn. b.v.

Datum: 28-nov-10

Van der Spek Vianen heeft een nieuwe wielmobiele Hyundai 140W-9 graafmachine afgeleverd bij C.M. Baars en Zn. b.v. Al eerder werden er een Hyundia R250-7 met verlengde giek geleverd voor het uitvoeren van o.a. baggerwerkzaamheden.

De nieuwe Hyundai R140W-9 is uitgerust met een gedeelde giek en voorzien van enkellucht banden. Tevens is er na goed overleg gekozen voor een draaikantelstuk, zodat de machine uitermate geschikt is voor het "fijne" werk dat veel voorkomt bij de werkzaamheden die Baars uitvoert. De bediening van de tilt rotator is omgebouwd naar proportionele bediening, hetgeen de nauwkeurigheid nog verder vergroot.

C.M. Baars & Zn b.v. is een middelgroot bedrijf op het gebied van nationaal en internationaal transport en grond-, weg- en waterbouw. Een dynamische onderneming die door de vele ervaring in de achterliggende jaren een betrouwbare contractant van de opdrachtgevers is gebleken. Het bedrijf beschikt over een transportafdeling en een aannemingsbedrijf GWW op het gebied van infra, civiel en milieuwerken. Tevens beschikt het bedrijf over een goed geoutilleerde werkplaats voor onderhoud (en constructie) van het eigen materieel.

C.M. Baars & Zn b.v. is VCA** gecertificeerd, alsmede ISO 9001:2000, SIKB 7000 (protocol 7001), BTR 2004, GMP. Opdrachtgevers bestaan o.a. uit provincies, gemeentes, waterschappen, bedrijven en particulieren.

De krachtbron van deze moderne 14 ton’s mobiele machine is een zuinige 6-cilinder Cummins diesel. Tijdens het werken met de machine in de Power-mode draait de motor maximaal 1500 omw/min. Dit zorgt, in combinatie met een koelfan met visco-koppeling, voor een zeer geluidsarme en brandstofbesparende machine. Wanneer de Travel-mode geactiveerd wordt zal de motor 200 omw/min meer gaan draaien, waardoor de machine met een nog steeds laag toerental gemakkelijk een snelheid van 40 km/uur haalt!

Evenals alle nieuwe Dash-9 serie is ook de nieuwe machine van Baars voorzien van 5 jaar garantie en is hij standaard zeer compleet uitgerust met o.a. cruise control, luxe stoel, Apple Ipod, elektrische koelbox, achteruitkijkcamera, luxe vloermat, opklapbare treeplank, 4 werklampen op de cabine onder een regenkap, grote gereedschapskist op de onderwagen, beschermplaat over dozerblad cilinders, spatborden en automatische asblokkering.
 

Van der Spek, Bouwmachines