Zoek
Sluit dit zoekvak.

Speciale aangepaste Hyundai HL760-7A laadschop geleverd bij Verbrugge in Terneuzen

doorVan der Spek

Speciale aangepaste Hyundai HL760-7A laadschop geleverd bij Verbrugge in Terneuzen

Datum: 1-dec-10

Van der Spek Vianen heeft een speciaal geprepareerde Hyundai laadschop afgeleverd bij Verbrugge terminals in Terneuzen. Als basis van deze special is een Hyundai HL760-7A gebruikt welke geheel is klaar gemaakt in de werkplaats van Van der Spek in Vianen.

Bij Verbrugge Terminals in Terneuzen zal de machine worden ingezet bij het op- en overslaan van zogenaamde “agressieve” producten welke een standaard machine op korte termijn zouden aantasten. Bij deze “agressieve” producten moet gedacht worden aan o.a. kunstmest, fosfaten en zout.

Om tegen de inwerkingen van deze producten bestand te zijn is de ruim 18 ton wegende HL760-7A volledig gestript om vervolgens met vele aanpassingen en beschermingen weer te worden samengebouwd.

Er zijn verschillende werkzaamheden uitgevoerd aan de Hyundai. Zo zijn grofmazige radiateurs gemonteerd welke speciaal behandeld zijn met epoxie. Er is een centrale smering gemonteerd van Groeneveld welke waar mogelijk is voorzien van RVS leidingen en koppelingen. Daarnaast is de machine geheel aangepakt om tegen inwerkingen van buitenaf te zijn beschermd. Daarbij is te denken aan RVS leidingen en montagemiddelen en speciaal afgedichte elektrische verbindingen.
Van der Spek Vianen kan desgewenst een uitgebreid advies geven om machines aan te passen voor elke inzet en gewenste bescherming.

De machine is na deze ombouw volledig gespoten in een speciale 2 componenten epoxie lak, zodat hij de komende jaren beschermd is tegen inwerkingen van buitenaf.

Uiteraard staan veiligheid en het welzijn van de machinist voorop bij Verbrugge. Daarom is de machine tevens voorzien van een cabinebeschermrek aan de voorzijde en een camerasysteem waardoor de machinist ook goed zicht heeft achter de machine. Voor een goed klimaat in de cabine is er een overdrukunit gemonteerd die zorgt voor zuivere en schone luchttoevoer.

Als krachtbron is een Cummins QSB 6.7 actief. Dit is een 6 cilinder turbodiesel met 162 kW die voldoet aan de Tier III emissie-eisen.

Verder is aan de machine een 4500 liter hoogkiepbak gemonteerd.
 

Van der Spek, Bouwmachines