Nieuwe Hyundai R140W-9 graafmachine geleverd aan Bosch Hengelo

doorVan der Spek

Nieuwe Hyundai R140W-9 graafmachine geleverd aan Bosch Hengelo

Datum: 4-dec-10

Via de vestiging in Mariënberg van Van der Spek Vianen B.V. is een nieuwe Hyundai R140W-9 graafmachine geleverd aan Bosch in Hengelo. Het is voor Bosch zeker niet de eerste Hyundai. Op deze nieuwe 9-serie is een machine van de 7-serie ingeruild.

De nieuwe Hyundai R140W-9 is geleverd op speciale brede 600/50 Alliance banden, waardoor de machine kan worden ingezet op slechtere ondergronden waar geen insporing gewenst is. Bosch zal de machine naast de inzet bij grond-, weg- en waterwerken ook inzetten voor maaiwerk met een maaikorf en daarbij zijn de brede banden zeker geen overbodige luxe.

Bosch Hengelo houdt zich voornamelijk bezig met loon- en grondwerk en verticaal transport. Men heeft in het machinepark de beschikking over diverse tractoren en hakselaars voor het loonwerk. Daarnaast zijn ook diverse verreikers actief.

Aan de snelwissel van de nieuwe Hyundai R140W-9 is een Steelwrist E18 Tiltrotator gemonteerd waardoor de machine zeer breed inzetbaar is. De Steelwrist is een draai- en kantelbare connectomaat van het type wig/wig, hetgeen inhoudt dat na het loskoppelen van 4 hydraulische snelkoppelingen, de steelwrist kan worden losgekoppeld van de machine, zodat er weer een werkstuk rechtstreeks aan de originele connectomaat kan worden gekoppeld.

Daarnaast is de Hyundai voorzien van een een sloop-, sorteer- en een maaikorffunctie, zodat Bosch Hengelo geen karwei uit de weg hoeft te gaan en ieder uitrustingsstuk kan gebruiken van een sorteergrijper en stenenklem tot een trilblok.

De krachtbron van deze nieuwe moderne 14 ton’s mobiele graafmachine is een zuinige 6-cilinder Cummins diesel. Tijdens het werken met de machine in de Power-mode draait de motor maximaal 1500 omw/min. Dit zorgt in combinatie met een koelfan met visco-koppeling voor een zeer geluidsarme en brandstofbesparende machine. Als de Travel-mode geactiveerd wordt, zal de motor 200 omw/min meer gaan draaien, waardoor de machine, met een nog steeds laag toerental, gemakkelijk een snelheid van 40 km/uur haalt!

De machine heeft – even als alle machines nieuwe Dash-9 serie – 5 jaar garantie en is standaard zeer compleet uitgerust met o.a. cruise control, luxe stoel, Apple Ipod, elektrische koelbox, achteruitkijk camera, luxe vloermat, opklapbare treeplank, 4 werklampen op de cabine onder een regenkap, grote gereedschapskist op de onderwagen, beschermplaat over dozerblad cilinders, spatborden en automatische asblokkering.
 

Van der Spek, Bouwmachines