Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Hyundai 140W-9 voor Jaap Smits Kraanverhuur

doorVan der Spek

Nieuwe Hyundai 140W-9 voor Jaap Smits Kraanverhuur

Datum: 23-nov-10

Van der Spek Vianen heeft weer een nieuwe graafmachine afgeleverd bij Jaap Smits Kraanverhuur in Wijngaarden. Na enkele rupsgraafmachines was het nu de beurt om de eerste nieuwe wielmobiele graafmachine, een Hyundai 140W-9, te leveren.

Om te kunnen werken op slechtere ondergrond en insporing tegen te gaan is de machine op wens van Jaap Smits voorzien van 315/80-R22,5 grader dubbellucht banden.

De krachtbron van deze moderne 14 ton’s mobiele machine is standaard een zuinige 6-cilinder Cummins diesel. Tijdens het werken met de machine in de Power-mode draait de motor maximaal 1500 omw/min. Dit zorgt in combinatie met een koelfan met visco-koppeling voor een zeer geluidsarme en brandstofbesparende machine. Als de Travel-mode geactiveerd wordt, zal de motor 200 omw/min meer gaan draaien, waardoor de machine met een nog steeds laag toerental gemakkelijk een snelheid van 40 km/uur haalt! Hierdoor kan er snel van de ene naar de andere klus gereden worden.

Jaap Smits Kraanverhuur is een aannemersbedrijf van grond-, weg- en waterbouw en andere werken. Jaap Smits richt zich tevens op het verhandelen, huren en verhuren van aannemersmaterieel.

Jarenlange ervaring, diverse opleidingen en perfect, nieuw door o.a. Van der Spek Vianen geleverd  materieel vormen de basis waarop Jaap Smits in 2000 zijn eigen kraanverhuurbedrijf heeft opgericht. Inmiddels zijn de activiteiten uitgebreid en verhuurt Jaap Smits bijvoorbeeld ook kiepkarren met en zonder machinist.

De stijl van werken van Jaap Smits kenmerkt zich nog steeds door een gedegen, no-nonsense aanpak: korte lijnen en ‘afspraak is afspraak’. En daarbij maakt het niet uit of het nu gaat om het uitgraven van grootschalige woningbouwprojecten of het slopen van een enkel huis.

De machine heeft als alle nieuwe Hyundai-9 serie machines 5 jaar garantie en is standaard zeer compleet uitgerust met o.a. cruise control, elektrische koelbox, achteruitkijk camera, opklapbare treeplank, 4 werklampen op de cabine onder een regenkap, grote gereedschapskist op de onderwagen, beschermplaat over dozerblad cilinders, spatborden en automatische asblokkering.

 

Van der Spek, Bouwmachines