Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wederom keuze voor Hyundai/Van der Spek door John van Diepen

doorVan der Spek

Wederom keuze voor Hyundai/Van der Spek door John van Diepen

Datum: 7-dec-12

Onlangs is door eigenaar/machinist John van Diepen uit Hoogvliet wederom een nieuwe graafmachine in gebruik genomen die weer door Van der Spek Vianen is geleverd. Ditmaal een nieuwe Hyundai R210LC-9 rupsgraafmachine die een Hyundai R210LC-7 met 11.500 probleemloze draaiuren vervangt. Juist door deze probleemloze inzet was de keuze voor weer een Hyundai geleverd door Van der Spek Vianen snel gemaakt.

De machine zal vooral worden ingezet bij het laden van een mobiele breker bij een asfaltmolen waarbij hij tevens gebruikt wordt voor het zware ripperwerk om het te breken asfalt los te trekken.

Voor de aandrijving van de nieuwe Hyundai R210LC-9 is een Cummins QSB6.7 motor verantwoordelijk. Deze heeft een inhoud van 6,7 liter en is voorzien van de nieuwste technieken, waardoor een zeer gunstig brandstofverbruik met lage uitstoot wordt gerealiseerd.

Net als alle nieuwe serie-9 machines is ook deze R210-9LC voorzien van het Hyundai Hi-mate systeem dat het via GPS-technologie mogelijk maakt op afstand data uit te lezen over brandstofverbruik, locatie, draaiuren etc. Deze service is gratis en kan door de klant zelf worden uitgelezen.

Om veilig te kunnen werken is de machine standaard uitgevoerd met werklampen op cabine en giek. Tevens is hij standaard voorzien van een achteruitkijkcamera, waardoor de machinist altijd kan zien wat er achter hem gebeurt en onveilige situaties voorkomen kunnen worden.

Op wens van de machinist is de machine voorzien van treeplanken over de gehele zijkanten, zowel aan de linker als rechter zijde. Tevens is er extra verlichting geplaatst aan de achterzijde voor goed zicht in de vroege en late uren.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines