Nieuwe Terex-Fuchs duo afgeleverd bij Jacomij Metalen B.V. Wijk bij Duurstede

doorVan der Spek

Nieuwe Terex-Fuchs duo afgeleverd bij Jacomij Metalen B.V. Wijk bij Duurstede

Datum: 16-dec-12

Bij de onlangs geopende vestiging van Jacomij Metalen B.V. in Wijk bij Duurstede is een nieuw duo Terex-Fuchs overslagmachines in gebruik gesteld; een Terex-Fuchs MHL335D en een Terex-Fuchs MHL340D. Bij deze nieuwe vestiging worden hoofdzakelijk elektronica en bruin- en witgoed afvalstromen verwerkt.

Het elektronica-afval en wit- en bruingoed worden hier ontmanteld. Vervolgens worden deze stromen gescheiden in de verschillende door Jacomij Metalen B.V. af te zetten stromen als plastics, ferro en non-ferro delen. De gesplitste stromen worden verscheept in 40 ft containers of rechtstreeks in binnenvaartschepen geladen. Voor de scheepsverlading beschikt Jacomij over een eigen kade direct aan het Amsterdam-Rijnkanaal.

De Terex-Fuchs MHL335D is uitgevoerd met een giek van 6,5 meter en een lepelsteel van 5.45 meter waarmee in totaal een bereik van 12 meter ontstaat. Aan de machine is een 600 liter Terex-Fuchs grijper gemonteerd met half open schalen.

Door de vergrote HD-onderwagen van de ruim 25 ton wegende MHL335D is de overslagmachine zeer stabiel en kan er zelfs op veilige wijze met lading worden gereden.

De MHL340D is uitgerust met hoofdgiek van 7,2 meter en een lepelsteel van 6,2 meter, waardoor een maximaal bereik ontstaat van 13,7 meter. Ook aan deze nieuwe machine is een originele Terex-Fuchs poliepgrijper gemonteerd van 600 liter.

Voor de aandrijving van deze machines zijn 6-cilinder turbodiesel Deutz-motoren gemonteerd die uiteraard voldoen aan de laatste COMIII en EPA Tier III emissie-eisen. Zoals standaard bij alle Fuchs overslagmachines zijn de motor- en hydrauliekkoeler gescheiden van elkaar om een zo goed mogelijke koeling mogelijk te maken en daarbij zo min mogelijk geluid te produceren.

Zoals standaard op alle Fuchs overslagmachines is ook het geleverde duo voorzien van een hydraulisch verstelbare cabine, waardoor er altijd een goede cabinepositie bereikt kan worden voor het beladen van containers, vrachtwagens en andere machines als een schaar of pers.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines