Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wederom de keuze voor een Hyundai laadschop door de Spelt Bedrijven

doorVan der Spek

Wederom de keuze voor een Hyundai laadschop door de Spelt Bedrijven

Datum: 24-aug-14


Van der Spek Vianen heeft een nieuwe Hyundai HL760-9A laadschop geleverd bij de Spelt Bedrijven. De nieuwe machine komt te draaien bij de recyclingsinstallatie in Nieuwveen. Hij vervangt daar een eveneens door Van der Spek geleverde Hyundai HL760-7A die op een andere recyclingslocatie van de Spelt Bedrijven zijn werkzaamheden zal voortzetten.

De Spelt Bedrijven, welke zijn gevestigd in het buitengebied van het landelijk gelegen Nieuwveen, een dorp in de driehoek Aalsmeer, Uithoorn en Alphen a/d Rijn, is opgericht in 1954 en is tegenwoordig actief op vele fronten. Spelt Recycling & Containerverhuur voor de inzameling en de be- en verwerkingen van afvalstoffen, Spelt Grondwerken die grond-, straat- en rioleringswerkzaamheden en sloopwerkzaamheden aanneemt, Spelt Milieu gespecialiseerd in bodem- en grondwatersanering, renovatie van tankstations en Spelt Detachering dat zorgdraagt voor de verhuur van schoonmaak- en opruimkrachten voor bouwplaatsen.

De nieuwe dash-9A serie voldoet aan de nieuwste emissie-eisen. De welbekende betrouwbaarheid en kracht van de 7-, 7A en 9-series wielladers hebben centraal gestaan bij de ontwikkeling ervan. Natuurlijk is aan het uiterlijk van de machine direct te zien dat het om de nieuwe dash-9A serie gaat. De ruime cabine met veel glas voor een goed zicht rondom de machine staat centraal, daarnaast vallen de grote kunststof spatborden en het mooie design op.

Voor het duurzamer draaien van de dash-9 wielladers zijn deze uitrust met het nieuwste hydraulieksysteem. Het nieuwe lastafhankelijke hydraulische systeem met een plunjerpomp met variabele opbrengst en een gesloten hoofdventielblok zorgt voor een zeer efficiënt hydraulisch vermogen en daardoor een lager energieverbruik.

Dit, gekoppeld aan de ZF-volautomatische transmissie met lock-up, zorgt voor maximale duurzaamheid, zo min mogelijk verlies van vermogen, een hogere rijsnelheid en lage geluidsniveaus. De verbeterde koppeling en het soepel schakelen zorgen voor vlot rijden.

Zoals de dash-9 serie graafmachines zijn ook de laadschoppen voorzien van het Hi-mate Remote Management System. Hi-Mate is het nieuwe door Hyundai ontwikkelde systeem voor beheer van de machine op afstand. Het geeft de eigenaar via de gps-satelliettechnologie een dienstverlening en productsupport van topkwaliteit. Hi-Mate stelt de eigenaar van machines in staat om de prestaties van zijn machines te volgen, de locatie ervan te controleren en van op afstand toegang te krijgen tot de diagnosegegevens die door de machine zijn verzameld.

De nieuwe HL 760-9A is uitgerust met een 6-cilinder Cummins QSB 6.7 turbo intercooler diesel met 168 kW bij 2100 omw./min en een inhoud van 6700 cc. Deze motor voldoet aan de Stage3B / TIER IV interim emissie-eisen en het uitlaatsysteem is voorzien van DPF-roetfilter en DOC- katalysator.

Middels een drie-standenschakelaar voor het instellen van het motorvermogen, te weten: Power mode (maximaal vermogen), S-tandaard mode (algemeen gebruik) en E-cono mode (licht werk brandstofbesparing), kan men per verwerkte ton erg zuinig en schoon werken. Een laag brandstofverbruik is goed voor de exploitatiekosten, maar zeker ook voor het milieu. Daarbij komt ook nog dat er een vijfde versnelling en een lock-up op de machine zit welke eveneens bijdragen aan een brandstofbesparing.
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines