Lindner Urraco 95 ook in sloophout de bewezen oplossing

doorVan der Spek

Lindner Urraco 95 ook in sloophout de bewezen oplossing

Datum: 18-aug-14

Benelux importeur Van der Spek Vianen meldt met trots dat er onlangs een nieuwe Lindner Urraco 95 in gebruik is gesteld voor het verkleinen van sloophout in grote capaciteiten. Het verkleinde materiaal wordt direct gebruikt/verwerkt op de locatie.

Deze Blue Bull – zoals de Lindner Urraco 95 ook wel wordt genoemd – is een 2-assige verkleiner. De assen in de Urraco 95 zijn 2.500 mm lang en hebben een diameter van 870 mm. Om de optimale verkleining te kunnen regelen, zijn de assen in snelheid regelbaar tussen de 11 en 30 omwentelingen per minuut. Door de zeer zware aandrijflijn wordt het zeer hoge moment van 440.000 Nm gebracht op de werktuigen die op de assen gemonteerd zitten en de verkleining uitvoeren.

Aangezien ieder te verkleinen product een andere “aanpak” nodig heeft, heeft Lindner vele soorten verkleiningsassen ontwikkeld, waarbij de jarenlang opgedane ervaringen bij klanten aan de basis staan.

Voor iedere toepassing kunnen er productspecifieke verkleiningsassen geleverd worden, waarbij zowel de gewenste verkleining, capaciteit als het benodigd vermogen centraal staan. Door het toepassen van de juiste as-configuraties kan er door de klant zeer efficiënt met hoge capaciteiten gedraaid worden.

De nieuwe Urraco voor het verkleinen van sloophout is uitgevoerd met LW10/10 assen die een verkleining tot 200 mm mogelijk maken met grote capaciteiten. 

De Lindner Urraco 95 heeft voor de aandrijving een zeer duurzame Scania DC16 8-cilinder motor aan boord die voldoet aan de nieuwste Tier IV-interim emissie-eisen. Bij 1.900 t/min brengt hij 770 pk over aan de hydraulische pompen die de assen weer aandrijven.

Lindner Urraco de duurzame maatstaf in mobiel verkleinen
Lindner is een succesvolle familieonderneming die zijn basis al in 1948 legde in Oostenrijk. Josef Lindner begon toen zijn bedrijf als machine- en installatiebouwer voor de houtindustrie. In de jaren ’80 stond Manfred Lindner aan het begin van de ontwikkeling van verkleiningsmachines voor de recycling, waar hij toen al groot potentieel in zag. Met als resultaat de oprichting van Lindner Recyclingtech GmbH in 1999.

Het hart van Lindner Recycling is verkleiningstechniek. Daarbij behoren de ontwikkeling van de machines, de complete bouw en installatie ervan en natuurlijk de goede service en ondersteuning die men wil geven. Benelux-importeur Van der Spek Vianen sluit hier naadloos op aan met haar vakkennis en juist ingerichte serviceapparaat.

Bijna alles kan verkleind worden tot de juiste fracties en/of afmetingen door de zeer complete lijn van Lindner verkleiningmachines, zowel voor hergebruik als brandstof. Papier, kunststoffen, hout, textiel, rubber, elektronica, lichtschroot en nog veel meer toepassingen zijn mogelijk.  Voor bijna iedere toepassing is er een antwoord met één van de Lindner machines, stationair of mobiel. 

De mobiele Lindner Urraco’s worden geproduceerd door Lindner Mobile shredder GmbH, onderdeel van Lindner Recyclingtech. Bij Lindner Mobile shredder GmbH zijn ze geheel gespecialiseerd in de mobiele verkleiningsmachines.

De mobiele Lindner Urraco-serie is begin 2010 geheel nieuw ontworpen, waarbij het technische ontwerpteam zeer veel ervaring van zowel de stationaire als mobiele machines samenbracht in één ontwerp waaruit de Urraco-serie is geboren.

Om zeker te zijn van een zeer krachtige en duurzame aandrijving is er voor de Europese markt gekozen voor een Scania aandrijving die voldoet aan de om dit moment strengste Tier IV milieueisen. Lindner is hiermee uniek in de mobiele langzaamdraaiermarkt; waar de collega’s nog met Tier III draaien, heeft Lindner de stap voorruit al gemaakt.

De Scania motoren staan bekend om hun zeer gunstige brandstofverbruik. Door een zeer breed toerental, waarbij het volledige koppel beschikbaar is, en uiterst snel reagerend motormanagement dat ervoor zorgt dat de motor op toeren blijft en niet ver terugzakt, wordt veel brandstof bespaard.

Uiteraard is de nieuwe Urraco-serie ook leverbaar met elektrische aandrijving, waarbij de machine rechtstreek kan worden aangesloten op het stroomnet.
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines