Wederom de grootste naar Beelen Groep

doorVan der Spek

Wederom de grootste naar Beelen Groep

Datum: 29-aug-11

Van der Spek Vianen heeft wederom de grootste mogen afleveren bij de Beelen Groep. Ditmaal de grootste Hyundai laadschop in het leveringsprogramma, namelijk een Hyundai HL780-9 voor de vestiging in Amsterdam.

Reeds eerdere grotere “leveringsfeiten” aan de Beelen Groep door Van der Spek Vianen waren o.a. de vorig jaar in gebruik genomen, de ruim 85 ton zware Hyundai R800-7A rupsgraafmachine welke o.a. wordt ingezet voor het beladen van de puinbreker en indien nodig op de sloopwerken van Beelen door heel Europa. Deze was op het moment van levering ook de grootste uit het graafmachine leveringsprogramma van Hyundai. Op dit moment is er zelfs een nog zwaardere leverbaar, de 120 ton zware R1200-9.

Daarnaast werd vorig jaar door Van der Spek Vianen ook de grootste rupsmobiele recyclingbreker van Europa geleverd aan Beelen. Deze 97 ton wegende roterende breker, welke capaciteiten kan draaien tot 600 ton per uur, is o.a. werkzaam bij de Beelen vestiging in Amsterdam en waar nodig op slooplocaties van Beelen.

De activiteiten op het gebied van puinrecycling zijn gebundeld in een aparte werkmaatschappij van de Beelen Groep: Beelen Reststoffen. Beelen Reststoffen houdt zich volledig bezig met het verwerken van puin en de handel in en levering van granulaten. De activiteiten kunnen ook voor derden worden uitgevoerd. Aangezien Beelen landelijk steeds verschillende projecten in uitvoering heeft, geldt Beelen niet alleen als voorloper op het gebied van mobiel breken, maar ook als één van de grootste aanbieders van gecertificeerd granulaat in Nederland.

Beelen weet als geen ander als vooruitstrevend recyclingbedrijf dat schone gebroken fracties op vele plaatsen toepasbaar zijn als primaire en secundaire grondstoffen. Deze fracties zijn zeer breed toepasbaar als deze naast de juiste korrelverdeling en samenstelling ook de juisté zuiverheid hebben, en ontdaan zijn van vervuilende en storende delen als hout en plastic e.d. Hiervoor heeft Beelen ook diverse mobiele Westeria windshifters in gebruik.

De nieuw geleverde Hyundai HL780-9 is een geheel nieuw ontwikkelde serie, waarbij de betrouwbaarheid en kracht van de 7- en 7A-series wielladers centraal hebben gestaan. Natuurlijk is aan het uiterlijk van de machine direct te zien dat het om de nieuwe dash-9 serie gaat. De ruime cabine met veel glas voor een goed zicht rondom de machine staat centraal, daarnaast vallen de grote kunststof spatborden en mooi design op.

Om duurzamer te kunnen draaien zijn de dash-9 wielladers uitgerust met het nieuwste hydraulieksysteem. Het nieuwe lastafhankelijke hydraulische systeem met een plunjerpomp met variabele opbrengst en een gesloten hoofdventielblok zorgen voor een zeer efficiënt hydraulisch vermogen en daardoor voor een lager energieverbruik. Dit gekoppeld aan de ZF-volautomatische transmissie zorgt voor maximale duurzaamheid. Hierdoor is er zo min mogelijk verlies van vermogen, een hogere rijsnelheid en lage geluidsniveaus. De verbeterde koppeling en het soepel schakelen zorgen voor vlot rijden.

Zoals alle dash-9 serie graafmachines zijn ook de laadschoppen voorzien van het Hi-mate Remote Management System. Hi-Mate is het nieuwe door Hyundai ontwikkelde systeem voor beheer van de machine op afstand. Het geeft de eigenaar via de gps-satelliettechnologie een dienstverlening en productsupport van topkwaliteit. Hi-Mate stelt de eigenaar van machines in staat om de prestaties van hun machines te volgen, de locatie ervan te controleren en van op afstand toegang te krijgen tot de diagnosegegevens die door de machine zijn verzameld.

De HL780-9 wordt aangedreven door een 10,8 liter Cummins QSL11 6-cilinder turbodiesel motor welke 348 pk levert. Deze brengt dit vermogen via de volautomatische ZF-versnellingsbak naar de wielen.

Machinist Pim Ekkebus is zeer onder de indruk van zijn nieuwe laadschop. Pim draait al vele jaren op verschillende merken laadschoppen en vindt de Hyundai zeer krachtig en stil.

Om veilig te kunnen werken is de machine voorzien van een overdrukunit, zodat de machinist altijd in zuivere, schone lucht werkzaam is. Voor een goed zicht naar achteren is de machine standaard voorzien van een achteruitrijdcamera. Op wens van Beelen is de machine o.a. ook uitgevoerd met joystickbesturing, L5 banden, centrale smering en natuurlijk gespoten in de zeer herkenbare Beelen bedrijfskleuren.

Van der Spek, Bouwmachines