Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hyundai 145 LCR-9 binnendraaier geleverd aan Van Diemen in Leiden

doorVan der Spek

Hyundai 145 LCR-9 binnendraaier geleverd aan Van Diemen in Leiden

Datum: 28-aug-11

Van der Spek Vianen heeft wederom een nieuwe graafmachine geleverd aan Van Diemen in Leiden. Ditmaal werd er door Van Diemen geïnvesteerd in een nieuwe, aangepaste binnendraaier; een Hyundai 145LCR-9. Eerder werden de afgelopen jaren al een 16-tons Hyundai H160LC-7, een Hyundai H140LC-7A, een 50-tons Kobelco en diverse minigravers geleverd door Van der Spek Vianen B.V.

De nieuwe Hyundai 145LCR-9 rupsmobiele graafmachine is o.a. aangepast met een 300 mm vaste cabineverhoging, zodat er beter zicht is tijdens het uitsorteren in de sorteerhal van Van Diemen en containers gemakkelijker beladen kunnen worden. Om de machinist beter te beschermen, is er op de voorkant van de cabine een spijlenrooster gemonteerd. Daarnaast is op de machine een overdrukunit geplaatst om zeker te zijn van zuivere lucht in de cabine tijdens sorteer- en sloopwerkzaamheden.

Ondanks de 300 mm cabineverhoging kan Van Diemen de machine zelf nog transporteren, zodat de machine, waar nodig, ook kan worden ingezet op de sloopwerken van Van Diemen. Uiteraard zijn alle functies aanwezig voor het aansluiten van de vele sloopwerktuigen die Van Diemen heeft voor alle voorkomende werkzaamheden.

Doordat de achterkant van de machine maximaal 1480 mm uitzwenkt t.o.v. het hart van de draaikrans kan hij op vele krappe plekken worden ingezet waar normaal met een kleinere, normalere machine zou moeten worden gewerkt. Ook is de korte achterkant zeer fijn voor de machinist die bij het uitsorteren niet continu hoeft op te letten of hij ergens tegen aan zou kunnen draaien. Natuurlijk is de machine voorzien van een camera op het contragewicht, zodat hij wel kan zien wat er achter hem gebeurt.

Voor de aandrijving is een 4,3 liter Mitsubishi D04FD-TAA met 119 pk verantwoordelijk, welke 2 hydrauliekpompen aandrijft met elk 130 liter/min. 

Ook op deze nieuwe Hyundai geldt een 5 jaar/7500 draaiuren garantie, welke ook bij Van Diemen zorgt dat er geen onvoorziene tegenvallers zullen komen in de exploitatie van deze nieuwe Hyundai.

Van Diemen is al sinds 1936 actief in onder andere de afvalbranche en sloopwerken. In de loop van de tijd zijn diverse takken aan het bedrijf toegevoegd. Naast de voorgenoemde werkzaamheden is men o.a. ook actief in asbestverwijdering, bodemsaneringen en het plaatsten en ophalen van containers.

 

Van der Spek, Bouwmachines