Zoek
Sluit dit zoekvak.

Veel (speciaal) nieuws van Terex-Fuchs tijdens de Bauma

doorVan der Spek

Veel (speciaal) nieuws van Terex-Fuchs tijdens de Bauma

Datum: 29-mrt-13

Tijdens de aanstaande Bauma in München zal Terex-Fuchs veel speciale machines tonen op twee verschillende stands. De machines zullen getoond worden op zowel de Terex stand F7-710 als op de Terex-Fuchs stand F6-615.

Naast de in de recycling- en overslagwereld zeer bekende standaard Terex-Fuchs D- en E-series machines zal Terex-Fuchs dit maal ook groots uitpakken met diverse machines uit de APC-lijn van Terex-Fuchs.

Het Application Center (APC) is bij Terex-Fuchs de afdeling waar sinds een jaar, buiten de normale bekende typen overslagmachines, op wensen van klanten kan worden ingegaan door speciale machines van begin tot eind te bouwen. Dat betekent dat deze afdeling machines verzorgt van een schets tijdens het gesprek tussen de klant en dealer tot aan de daadwerkelijk bouw en levering van de machine aan de klant. Hierdoor kunnen klantspecifieke wensen worden uitgewerkt en geproduceerd zonder dat dit de normale productie bij Terex-Fuchs verstoort. Tevens worden de elektrische- en rups overslagmachines door het APC geproduceerd. 

Tijdens de Bauma zal de Terex-Fuchs MHL820 getoond worden, een mobiele elektrische overslagkraan van ca. 19 ton welke geheel elektrisch wordt aangedreven. Grote voordelen naast de lagere bedrijfskosten zijn: geen uitlaatgassen en een zeer gering bronvermogen, waardoor de machine zeer goed inzetbaar is binnen in sorteer- en overslaghallen.

De Terex-Fuchs RHL880 zal u niet kunnen ontgaan. Deze rupsmachine met hoge pylon heeft een zichthoogte van wel 12.000 mm. Evenals de MHL820 is deze machine geheel elektrisch aangedreven. Door zijn kabeltrommel kan de machine eenvoudig verplaatst worden langs de kade of op het overslagterrein. Het maximale bereik is 22.000 mm.

Speciaal voor het werken met zware werktuigen en scharen zal Terex-Fuchs de MHL355 BQC tonen. Deze machine is voorzien van een hydraulische snel-connector in de giek, waardoor er snel en efficiënt gewisseld kan worden tussen werktuig en giek. Om de extra benodigde hefkracht te kunnen realiseren is de machine voorzien van een derde hefcilinder.

Als wereldprimeur zal Terex-Fuchs de eerste overslagmachine introduceren met hybride techniek op de zwenkaandrijving van een Terex-Fuchs MHL350E. Door deze techniek zal de machine bij op- en overslagwerk via de zwenkmotor accu’s opladen, die vervolgens indien benodigd de zwenk weer zullen voorzien van zelf opgewekte energie.

Uiteraard is het Van der Spek-team aanwezig op beide stands en ontvangen wij u graag voor een rondleiding op de stand. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om naar de Bauma te gaan, dan komen wij natuurlijk ook graag bij u langs om de laatste ontwikkelingen toe te lichten in een persoonlijk gesprek.  

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines