Search
Close this search box.

6de en 7de Powerscreen Warrior en Benelux-primeur voor G.M. Damsteegt

doorVan der Spek

6de en 7de Powerscreen Warrior en Benelux-primeur voor G.M. Damsteegt

Datum: 6-apr-13

Van der Spek Vianen leverende onlangs via haar werkplaatsen in Vianen en Mariënberg twee nieuwe Powerscreen Warrior 1400’s aan G.M. Damsteegt.

Begin 2011 leverde Van der Spek Vianen de eerste nieuwe rupsmobiele Powerscreen Warrior 1800 zeefinstallatie bij G.M. Damsteegt in Oud-Alblas om de net opgestarte recyclingtak van G.M. Damsteegt te versterken en voorbereid te zijn op de wensen van klanten.

Vrij snel hierna besloot G.M. Damsteegt door de goede ervaringen met de Powerscreen Warrior 1800 en de goede ondersteuning door Benelux Powerscreen importeur Van der Spek zijn recycling- en zeefmachinepark uit te breiden met een nog twee Powerscreen Warrior 1800’s, een Powerscreen Warrior 1400 en een wielmobiele Powerscreen Warrior 800 waarmee Damsteegt de Europese primeur had. 

Door de gedane investering in de Powerscreens kon nu ook zonder problemen worden ingegaan op vraagstukken als het in meerdere fracties- en zeer fijn afzeven met grote capaciteiten, het afzeven van zeer grove delen en bijvoorbeeld op het afzeven van geshredderde fracties uit de shredders van Damsteegt.

Aangezien het snel en flexibel reageren op de wensen van de opdrachtgevers bij G.M. Damsteegt zeer hoog in het vaandel staat, heeft Damsteegt besloten om aan de grote vraag naar de inhuur van rupsmobiele vlakzeven te kunnen voldoen nog eens twee Powerscreen Warrior 1400’s in haar materieelvloot op te nemen, zodat er nog beter aan de wensen van hun klanten kan worden voldaan.

Ditmaal heeft Damsteegt de Benelux primeur met de ingebruikname van de eerste Powerscreen Warrior 1400-X. Deze Powerscreen is de opvolger van de succesvolste en meest verkochte rupsmobiele zeefmachine in de wereld, de Powerscreen Warrior 1400.

De in Ierland geproduceerde Powerscreen Warrior 1400-X is voorzien van een dubbeldeks zeefbox met een lengte van 3500 mm en is 1350 mm breed. De zeefbox van de Warrior heeft standaard een amplitude van 12 mm, waardoor de zeef erg “agressief“ is voor het te zeven materiaal. Hierdoor is het zelfs mogelijk om  klei, zeer natte grond en fijne fracties met grote capaciteiten af te zeven. Om bij eventuele saneringen en/of sorteerwerk goed te kunnen uitsorteren zijn alle afvoerbanden in snelheid te regelen.

De machine is voorzien van een hydraulisch te liften zeefbox, zodat het wisselen van zeefdekken sneller kan worden uitgevoerd. Ook wordt het zuiver maken van de zeef bij het wisselen van te zeven materiaal eenvoudiger.

Net als alle Warriors bij Damsteegt zijn ook de nieuwe Warrior 1400’s voorzien van een door Van der Spek gemonteerde afstandsbediening, waardoor het mogelijk is de machine op afstand in- en uit te schakelen en te laten rijden.
 
G.M. Damsteegt B.V. is een verhuurder van bemand en onbemand grondverzet- en recyclingmaterieel in alle klassen. Het bedrijf is begin jaren ’90 opgericht en is begonnen met de verhuur van graafmachines.

In de loop der jaren is G.M. Damsteegt B.V. uitgegroeid tot een bedrijf met ruim 100 werknemers en meer dan 180 machines waaronder: rupskranen, mobiele kranen, rupsdumpers, wieldumpers, shovels, verreikers, tractoren met aanbouwwerktuigen en baggermaterieel. En om te blijven inspelen op de vragen uit de markt is er nu een recyclingtak toevoegd aan de diensten van Damsteegt.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines