Zoek
Sluit dit zoekvak.

Liebherr presenteert vele primeurs op de Bauma

doorVan der Spek

Liebherr presenteert vele primeurs op de Bauma

Datum: 8-apr-13

Nog een kleine week en dan is het weer zover. München opent haar deuren voor de grootste beurs ter wereld voor bouwmaterieel en aanverwante toeleveranciers. Ondanks de mindere economische tijden waarin de bouw zich collectief bevindt, overtreft deze editie van Bauma weer alle voorgaande edities.

Zoals u van Van der Spek gewend bent, zullen wij op de stands van de merken uit ons leveringsprogramma aanwezig zijn om u rond te leiden en desgewenst van informatie te voorzien over de noviteiten die op de diverse stands tentoongesteld staan.

Liebherr betrekt haar vertrouwde stek op het buitenterrein (standnummer 809-813) en heeft daar weer het tijdens de vorige Bauma gepresenteerde paviljoen opgebouwd. Op de stand worden diverse wereldprimeurs getoond.
Zo wordt de jongste telg van de EC-B serie voorgesteld: de Liebherr 150 EC-B. Deze kraan is met een 6- en 8-tons capaciteit leverbaar en zowel in FR.tronic als Litronic uitvoering. Ook deze EC-B kraan kenmerkt zich o.a. door lage montagegewichten en eenvoudige, snelle montage alsmede een grote hijscapaciteit, laag energieverbruik en bedieningsgemak. Tevens zal de 380 EC-B opgesteld staan.

Bij de topkranen zal de vernieuwde 357 HC-L te zien zijn.

Op het gebied van zware torenkranen is ook veel nieuws te melden. De volledig nieuw ontwikkelde Liebherr 1000 EC-H, een 1000 tonmeter kraan die met een maximale hijscapaciteit van 40 en 50 ton leverbaar zal zijn, staat opgesteld. Deze kraan vult het gat tussen de welbekende 630 EC-H en de zware kranen uit de HC-serie.

Een redelijk nieuw aandachtspunt voor de afdeling torenkranen binnen Liebherr is de de bouw van windmolens. Op basis van bestaande technieken werd door Liebherr, in samenwerking met opdrachtgever Max Bögl, een Liebherr 630 EC-H70 Litronic ontwikkeld. Van dit kraantype zijn er inmiddels twee geproduceerd en tot volle tevredenheid van de klant ingezet op diverse van haar projecten. Vanwege de succesvolle inzet van deze kranen zijn imiddels gesprekken gaande tussen Liebherr en Max Bögl voor levering van meerdere kranen van dit type.

Om aan de toenemende vraag uit de markt te voldoen heeft Liebherr een 1000 EC-B met een maximale capaciteit van 125 ton ontwikkeld. Ook deze gigant zal op de stand opgebouwd staan.

Als u op de hoogte wilt blijven van de laatste nieuwtjes en een idee wilt krijgen van hoe de stand van Liebherr is opgebouwd in de afgelopen maanden, nodigen wij u graag uit een kijkje te nemen op de speciale website van Liebherr.Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines