Nieuwe Steinert NE-scheider voor Van Dalen Dagenham

doorVan der Spek

Nieuwe Steinert NE-scheider voor Van Dalen Dagenham

Datum: 23-mrt-13

Van der Spek Vianen heeft wederom een nieuwe Steinert NE-scheider geleverd aan Van Dalen Metals Recycling & Trading, dit maal voor de locatie Dagenham in Engeland, welke onder de rook van Londen is gevestigd.

De nieuw geleverde Steinert NES is een 1500 mm brede uitvoering die uiteraard is voorzien van het gepatenteerde excentrische polensysteem, waarmee Steinert al vele jaren bewezen heeft de hoogste scheidingsrendementen te halen in vele recyclingtoepassingen.

Naast deze hoge scheidingsrendamenten is ook de vele jaren goede ervaringen die Van Dalen op vele vestigingen heeft opgedaan met de Steinert machines weer doorslaggevend geweest om bij Van der Spek deze nieuwe Steinert NE-scheider te kopen.

De machine is geplaatst achter een bestaande shredderinstallatie die Van Dalen enkele jaren geleden heeft opgebouwd aan de oever van de Theems. Vanaf deze locatie kunnen de geproduceerde materialen rechtstreeks worden geladen in coasters welke direct naar de afnemers van de Van Dalen Groep kunnen varen.

Om er zeker van te zijn dat de Steinert NE-scheider zou passen, is er door Van der Spek Vianen gezamenlijk met Van Dalen op locatie in Dagenham meetwerk verricht, zodat men de ombouw juist kon voorbereiden en zich tijdens de installatie van de Steinert geen verassingen konden voordoen. Zo kon onnodige stilstand van de shredderinstallatie voorkomen worden.

Van Dalen Metals Recycling & Trading is een familiebedrijf dat is opgericht en gestart in 1947 in Hendrik Ido Ambacht. Begonnen met het slopen van schepen en be- en verwerken van metaalhoudende reststoffen die de fundamenten vormden hebben ertoe geleid dat de organisatie is gegroeid tot een gespecialiseerde en gerenommeerde onderneming op het gebied van inzameling, bewerking, recycling en verhandeling van alle soorten ferro en non-ferro metalen.

Van Dalen heeft daaropvolgend diverse strategische aankopen gedaan in Nederland, België en Engeland met in totaal 13 operationele locaties in de nabijheid van waterwegen, autowegen en zeehaven. Inmiddels beschikt men in totaal over 5 shredder installaties, 6 schaarinstallaties, 2 mobiele schaarinstallaties, 2 persinstallaties en een non-ferro flotatie-installatie die gemiddeld anderhalf miljoen ton aan ferro metalen per jaar be- en verwerken.

Met het oog op de toekomst en de ontwikkelingen daarin, zoals verdergaande recycling, duurzaamheid en de aanscherping van de wet- en regelgeving, blijven ze investeren in de nieuwste technieken om dynamisch te kunnen inspelen op de wensen van hun leveranciers en afnemers.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines