Zoek
Sluit dit zoekvak.

Van Ginkel Boomrooierij neemt speciale Hyundai HW180 in gebruik

doorVan der Spek

Van Ginkel Boomrooierij neemt speciale Hyundai HW180 in gebruik

Van der Spek Vianen heeft onlangs een nieuwe 20 tons mobiele Hyundai HW180 graafmachine geleverd aan Van Ginkel Boomrooierij in Zevenhoven.

De nieuwe Hyundai is zeer compleet opgebouwd door de werkplaats in Vianen van Van der Spek zodat hij door Van Ginkel zeer breed kan worden ingezet voor alle voorkomende werkzaamheden.

Boomwerk, meters hoog, handmatig- en machinaal zagen; Van Ginkel Boomrooierij In 2005 begint Ernst-Jan van Ginkel zijn bedrijf in de boomverzorging. Al snel specialiseert hij zich in rooi-, kap en snoeiwerk. Zijn passie voor het rooiwerk en zijn affiniteit met bosbouwmachines en transport blijkt een sterke combinatie: Van Ginkel Boomrooierij heeft zich ontwikkeld tot een succesvolle onderneming in het vakgebied.

Van Ginkel Boomrooierij pakt projecten effectief en efficiënt aan. ze werken met de beste mensen en de modernste machines en investeren voortdurend in technische innovaties. Het team bestaat uit doorgewinterde professionals, onder andere European Tree Workers en vakbekwame bosbouwmachinisten/chauffeurs, die volledig op elkaar zijn ingespeeld. Het gewonnen stamhout en de – op de locatie – geproduceerde houtsnippers van takken worden duurzaam verwerkt. Met eigen vrachtwagens kunnen ze het gekapte hout en houtsnippers direct afvoeren en leveren aan eindverwerkers in de regio. Elke opdracht is anders.

Van Ginkel Boomrooierij beschouwt elke klus als uniek en geeft graag weloverwogen, vrijblijvend advies.

Om tijdens deze werkzaamheden stabiel te kunnen werken is de nieuwe HW180 voorzien van extra stempelpoten naast het standaard gemonteerd dozerblad. In de werkplaats bij Van der Spek zijn de stempelpoten aangepast zodat de speciale Trelleborg 710/40-22.5 banden met bosbouwwielen gemonteerd konden worden. Dankzij de tweedelige giek heeft de machine een zeer groot bereik, door deze giek kan de machinist zeer dichtbij – en ver van de kraan werken.

Voor de aandrijving is de Hyundai voorzien van zeer zuinige Tier IV final Cummins QSB6.7 6-cilinder motoren met een vermogen van 180pk welke uiteraard voldoen aan de nieuwste emissie-eisen. Net als alle Cummins motoren van de Hyundai HX/HW-serie is ook deze motor voorzien van een DOC-Katalysator welke in combinatie met Ad-Blue zorgt voor het continu reinigen van de uitlaatgassen. Hierdoor is de montage van een actief- of passief roetfilter niet nodig bij een Hyundai HW-machine en behoort het regelmatig regenereren tot het verleden. Het is compleet een onderhoudsvrij systeem.

De cabine van de nieuwe HW180 is standaard zeer compleet uitgerust. Op het 8” display kan de machinist zeer eenvoudig diverse instellingen kiezen. Dit gebeurt via een touch-swipe screen, zoals wij kennen van de smartphone, maar het is ook mogelijk om de display te bedienen via een “Haptic”knop. Via deze draai- en druk zijn vele functies ook snel instelbaar. Voor de veel gebruikte functies zijn er drukknoppen onder de display geplaatst.

Standaard is de Hyundai HW180 geleverd met een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht geeft. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

Naast AVVM is de machine ook nog voorzien van vele extra veiligheidsverlichting zodat de machine in iedere positie goed te zien is en er geen onveilige situaties kunnen ontstaan.

Om de vele verschillende uitrustingsstukken te kunnen monteren en aansluiten is de machine opgebouwd met vele extra hydraulische functies die allemaal vanuit de cabine eenvoudig bediend kunnen worden. Voor het aansluiten van een kiepkar is de machine voorzien van extra aansluitmogelijkheden waarmee deze hydraulisch kan kiepen.

Middels het standaard Hi-Mate systeem kan door Van Ginkel alle belangrijke gegevens van de machine worden gemonitord waarbij o.a. brandstofverbruik, onderhoudsgegevens, locatie e.d. kunnen worden ingezien.

Prima Equipment in Hardenberg zorgde voor het spuiten in de bekende bedrijfskleuren van Van Ginkel.