Zoek
Sluit dit zoekvak.

Van der Spek Vianen verbreedt recyclingleveringsprogramma met Terex Enviromental Equipment

doorVan der Spek

Van der Spek Vianen verbreedt recyclingleveringsprogramma met Terex Enviromental Equipment

Datum: 20-mei-16

Met het per direct toevoegen van de productlijn ECOTEC van Terex Enviromental Equipment (TEE) verbreedt Van der Spek Vianen haar al reeds zeer complete productlijn in de recyclingmachines nog verder.

Van der Spek Vianen is in de recyclingwereld al tientallen jaren bekend door de breek- en zeefinstallaties van Powerscreen, de scheidingstechnieken van Steinert, de langzaam draaiende verkleiningsmachines van Lindner, de stationaire breek- en zeefmachines van Terex Mineral Processing (TMP), Fuchs overslagmachines en de was-, classificeer- en reinigingsinstallaties van Terex Washing Systems (TWS).

Door de ECOTEC lijn van TEE zal Van der Spek zich nog meer kunnen gaan richten op de productie van biomassa en de (hout)verkleinings- en composteringswereld in Nederland.

TEE heeft de afgelopen jaren de lijn machines zeer compleet gemaakt door naast het ontwikkelen van vele eigen machines ook CBI (Continental Biomass Industries) uit Amerika voor de sneldraaiende verkleiners/chippers en Neuson uit Oostenrijk voor de trommelzeven en compostomzetters over te nemen.

Het uitgebreide programma omvat nu diverse productgroepen waarmee Van der Spek nog verder zal groeien op de recycling-, biomassa-, compost- en verkleiningsmarkt waar ze al met vele machines aanwezig is. Enkele voorbeelden van de Terex Ecotec lijn machines zijn:

Medium speed verkleiner
Met de TDS V20 van TEE heeft Van der Spek een unieke machine in de markt. De machine kan met rotor toerentallen werken tussen de 0 en 160 toeren per minuut, waardoor hij zeer specifiek kan worden ingeregeld op de gewenste verkleiningsgraat. 

Op de rupsmobiele machine is een Vecoplan verkleiningsunit gemonteerd die door zijn snijsysteem en zeer speciale ophanging van de zeefkorven in staat is vele producten te verkleinen waar normaal alleen een snel- of langzaamdraaier voor ingezet zou kunnen worden. Nu is het mogelijk met één machine al deze producten juist te verkleinen, zonder dat er meerdere machines ingezet moeten worden.

Door zijn DC13 Scania motor van 493 pk is voldoende kracht aanwezig om de producten te verkleinen met laag brandstofverbruik.

Terex TRS 550 Spaleck
Met deze dubbeldeks zeefmachine heeft TEE een zeer speciale zeefmachine in haar lijn die zeer breed inzetbaar is in de moeilijkst te zeven producten. Deze 30-tons rupszeef is namelijk voorzien van een unieke zeefbox: de Spaleck zeefbox die is voorzien van een 3D bovendek en een spannwellen onderdek (een flip flow zeefdek).  

Het in cascade opgebouwde 3D bovendek zorgt voor een goede afzeving en bescherming van het onderdek. Dit onderdek is een flip flop zeef van 3.650 mm lengte die door zijn unieke bouw- en aandrijftechniek in de moeilijkst te zeven producten open blijft. Door de standaard aanwezige hoekverstelling van de zeefbox kan voor ieder te zeven product de beste instelling worden gevonden.

De TSR550 kan producten van 0.2 tot 120 mm afzeven en is hiermee uniek en zeer breed inzetbaar in vele verschillende recyclingproducten, grondsoorten en groevematerialen.

Trommelzeven
De lijn trommelzeven is door de overname van Neuson zeer snel compleet geworden. Naast de twee fractie trommelzeven is er ook een drie fractie trommelzeef leverbaar welke door het gebruiken van een schijvenzeef op de bunker in een werkgang drie fracties kan produceren. Deze machines kunnen ook elektrisch worden aangedreven.

Met de Terex ECOTEC TTS620 heeft Van der Spek de juiste machine voor de Nederlandse trommelzeefmarkt, waar vele twee-fractie trommelzeven werkzaam zijn. Deze machine kan zowel wiel- als rupsmobiel worden geleverd. De trommelzeef met een lengte van 5.500 mm en een diameter van 2.000 mm zorgt voor grote capaciteiten in vele producten.

Door zijn speciale bouwwijze kunnen, zonder ombouw, trommels van Doppstadt SM620’s in de Terex TTS 620 worden geplaatst. De constant speed dieselmotor zorgt met zijn lage toerental voor een laag geluidsniveau en brandstofverbruik. Voordelen van de TTS 620 zijn onder andere de grote vrije ruimte onder de trommel en tussen de trommel en de zijwanden, waardoor verstoppingen niet voorkomen. De TTS 620 heeft extra toegangsdeuren om de trommel goed schoon te houden, bredere afvoerbanden en een grotere bunker.

De eerste machines zijn reeds verkocht door Van der Spek en zullen op korte termijn geleverd gaan worden.

Versterking recyclingteam Van der Spek
Erik Kruk, die inmiddels in de recyclingmarkt bekend is als het aanspreekpunt voor de Terex ECOTEC lijn voor Nederland, zal per 6 juni het team van Van der Spek komen versterken. Erik wordt als verkoopleider binnendienst verantwoordelijk voor alle recyclingproducten van Van der Spek. Mede dankzij zijn ervaring in de recyclingbranche zal Van der Spek in staat zijn in deze markt haar klanten nog beter te bedienen.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines