Nederlandse Putzmeister primeur voor Betonpompbedrijf Nijwa B.V.

doorVan der Spek

Nederlandse Putzmeister primeur voor Betonpompbedrijf Nijwa B.V.

Datum: 23-mei-16

Afgelopen week is door Van der Spek Vianen een Putzmeister BSF 56-5.16 HLS bij Betonpompbedrijf Nijwa B.V. uit Hengelo in gebruik gesteld. Dit gebeurde op de voor Betonpompbedrijf Nijwa gebruikelijke, feestelijke wijze. Naast de directie en de trotse machinist waren ook de naamgever van de pomp en vertegenwoordigers van Van der Spek Vianen en Baan Trucks aanwezig.
Het is de eerste Putzmeister pomp van dit type in Nederland en daarmee heeft Betonpompbedrijf Nijwa B.V. de primeur. De pomp heeft een capaciteit van 160 m³ per uur en een reikhoogte van de giek van 55,1 m. Ondanks zijn grote afmetingen is de machine bijzonder flexibel in te zetten en blijft de totale lengte in transporttoestand beperkt tot net iets meer dan 14 meter.

Betonpompbedrijf Nijwa is gespecialiseerd in het verpompen van betonmortel ten behoeve van allerlei toepassingen waaronder de woning- en utiliteitbouw (inclusief hoogbouwprojecten), industriële sector, de agrarische sector en de grond-, weg- en waterbouw. Tevens is men gespecialiseerd in het produceren en aanbrengen van vloeispecie-werkvloeren en isolerende schuimbeton vloeren, en het vullen van naden tussen kanaalplaatvloeren.
De pompen van Betonpompbedrijf Nijwa zijn in heel Nederland gestationeerd. De hoofdvestiging is Hengelo en in Utrecht en Rotterdam bevinden zich nevenvestigingen.

Deze grote Putzmeister betonpomp is een welkome uitbreiding op het machinepark dat bestaat uit een vloot van ca. 25 betonpompen met o.a. Putzmeister pompen met mastlengtes van 20 tot 52 meter. Deze nieuwe 56-meter pomp wordt ingezet naast een Putzmeister BSF 52-5.16H die Van der Spek ruim 4 jaar geleden leverde. In de werkplaats in Vianen zijn op aanwijzingen van de nieuwe machinist van de betonpomp nog een aantal modificaties en extra toebehoren gemonteerd, zodat de machine volledig naar wens van de machinist is.

De Putzmeister pomp is gemonteerd op een 5-assige Mercedes-Benz Arocs 5051 10×4 die geleverd is door Baan Trucks B.V. uit Hengelo. Deze dealer heeft verder ook gezorgd voor de belettering en het spuitwerk in de opvallende kleurstelling van Betonpompbedrijf Nijwa.

Dat deze nieuwe Putzmeister betonpomp voldoet aan een vraag in de Nederlandse markt naar grote machines, blijkt wel uit het feit dat er op dit moment nog eenzelfde machine in bestelling staat voor een andere Nederlandse klant.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines