Zoek
Sluit dit zoekvak.

Van der Spek verkoopt gebruikte zware Liebherr torenkraan naar Oostenrijk

doorVan der Spek

Van der Spek verkoopt gebruikte zware Liebherr torenkraan naar Oostenrijk

Datum: 14-dec-10

Door Van der Spek worden regelmatig gebruikte kranen uit haar huurvloot verkocht die overal ter wereld terecht komen.
Afgelopen week werd door eigen monteurs van Van der Spek een Liebherr 630 EC-H25 gemonteerd in Wiener Neustadt (Oostenrijk).
De firma Kölbl Betonfertigteilwerke GmbH was voor één van haar vestigingen op zoek naar een nieuwere, betrouwbare werfkraan en kwam via een korte zoektocht op internet terecht bij Van der Spek.
Na een bezoek aan ons bedrijf in Vianen en een uitgebreide inspectie van de kraan werd een overeenkomst gesloten en is de torenkraan in de eigen werkplaats van Vianen nagekeken en voorbereid, zodat deze nog tientallen jaren dienst kan doen als werfkraan bij de Fa. Kölbl.

De Liebherr 630 EC-H25 is, net als alle andere torenkranen die Van der Spek uit haar huurvloot aan kan bieden, nieuw gekocht bij Liebherr. Hierdoor is de onderhoudshistorie bekend en weet de klant dat wanneer hij bij Van der Spek een torenkraan aanschaft hij ervan verzekerd kan zijn dat hij de delen geleverd krijgt die hij op ons opslagterrein geïnspecteerd heeft.

Het verzoek van de klant was om de kraan bedrijfsklaar en gekeurd op te leveren. Door de reeds jarenlange ervaring binnen Van der Spek met Liebherr torenkranen en de ruime, ook internationale, ervaring van de monteurs van Van der Spek geen enkel probleem.
Door de slechte weersomstandigheden en problemen die de klant ondervond met het demonteren van de oude werfkraan, een bijna 30 jaar oude Liebherr 500HC, kon echter pas een dag later dan gepland worden aangevangen met de montage.

De klant was erg onder de indruk van de professionaliteit en snelheid van onze monteurs die, natuurlijk met inachtneming van alle veiligheidsvoorschriften, onder winterse omstandigheden de kraan in krap twee dagen gemonteerd en opgeleverd hebben.

In verband met de grote prefabdelen die Fa. Kölbl produceert was een maximaal hijsvermogen van 25 ton maatgevend. De Liebherr 630 EC-H25 hijst die last tot 25 meter vlucht en heeft daarbij een puntlast van 9.200 kg op 61,4 meter. De kraan is opgesteld op een railrijdende onderwagen op 185 meter kraanbaan.
De grote Liebherr kraan wordt bij Kölbl ingezet om gefabriceerde delen op- en over te slaan en de constante toestroom van vrachtwagens te beladen die de producten vervoeren naar klanten in Oostenrijk, maar ook naar omringende landen.

Transport van de kraan werd verzorgd door J. Brouwer Transport uit Nieuwegein.

 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines