Zoek
Sluit dit zoekvak.

Powerscreen Warrior 800 nu ook wielmobiel leverbaar, service, onderhoud, garantie

doorVan der Spek

Powerscreen Warrior 800 nu ook wielmobiel leverbaar, service, onderhoud, garantie

Datum: 17-dec-10

Hij werd al een tijdje verwacht maar nu is het eindelijk ook zover: de kleinste Warrior zeefmachine van Powerscreen is vanaf nu ook als wielmobiele aanhanger leverbaar.

Nadat eind 2008 de Powerscreen Warrior 800 als compacte variant uit de Warrior serie op de markt werd geïntroduceerd, kwam al snel de vraag uit de markt voor een wielmobiele versie. Powerscreen heeft op deze vraag uit de markt gereageerd door een tandem-as aanhanger versie van de Powerscreen Warrior 800 zeefmachine te ontwikkelen.

De wens van de klanten was een compacte, wielmobiele zeefmachine die eenvoudig achter een vrachtwagen, laadschop of tractor te vervoeren is.

Als basis voor deze wielmobiele uitvoering is de zeer succesvolle Powerscreen Warrior 800 dubbeldeks rupsmobiele zeefmachine genomen, die ook is ontstaan door goed te luisteren wat er wenselijk was op de markt. Daar was begin 2008 behoefte aan een compacte, gemakkelijk te transporteren zeefmachine welke toch zijn mannetje staat als het gaat om capaciteiten en inzetbaarheid in de verschillende te zeven producten.

Het hart van de machine is een dubbeldeks zeefbox welke een lengte heeft van 2770 mm en 1220 mm breed is. Het zeefoppervlakte van het boven- en onderdek zijn gelijk. In de box kan gekozen worden voor vele verschillende zeefmedia. Van vingerdekken, flexmatten, snarendekken tot gewonen traditionele vierkant geweven dekken, zodat iedere zeefklus mogelijk gemaakt kan worden.

Voor het afvoeren van de gezeefde fracties is de Warrior 800 voorzien van hydraulisch inklapbare banden welke alle zijn uitgevoerd met variabele snelheidsregeling. De fijne en middelfractie banden hebben een afwerphoogte van boven de 4 meter.

De nieuwe Powerscreen W800 wielmobiel heeft een eigen gewicht van ca. 16,5 ton en is optioneel te leveren met TÜV goedgekeurde assen.

Van der Spek, Bouwmachines