Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Terex-Fuchs MHL320D geleverd bij Frans de Vocht

doorVan der Spek

Nieuwe Terex-Fuchs MHL320D geleverd bij Frans de Vocht

Datum: 19-dec-10

Via de vestiging in Ternat (Belgie«) heeft Van der Spek een nieuwe Terex-Fuchs MLH320D afgeleverd bij Frans de Vocht.

De firma in Reet (Rumst), die begonnen is als kolenhandelaar rond 1890, is uitgegroeid tot een zeer modern recyclingbedrijf dat de gehele lijn van begin tot eind beheert. Naast de containers en het wagenpark waarmee het afval wordt opgehaald, beschikt men over een complete sorteerinstallatie waarin de afvalstromen worden gescheiden om vervolgens weer te worden afgezet als grond- en of brandstoffen.

De nieuwe Terex-Fuchs MHL320D is uitgevoerd met 4 stempelpoten. Er kan ook gekozen worden voor 2 stempelpoten en een blad als dat gewenst is. Evenals de andere machines is ook deze machine uitgevoerd met een overdrukinstallatie op de cabine, zodat de machinist altijd in zuivere lucht werkzaam is. Natuurlijk is de cabine standaard ook uitgerust met airconditioning.

Voor de aandrijving van deze 19 tons Terex-Fuchs MHL320D is een 4,0 liters common-rail Deutz 4-cilinder Tier III motor verantwoordelijk. Door het vernieuwde koelsysteem is het bronvermogen van de machine ten opzichte van de vorige serie sterk verminderd. De koeling is vergroot, waardoor de koelvin minder snel hoeft te draaien en de regeling van de oliekoelvin is thermostatisch geregeld, zodat de motor altijd de juiste bedrijfstemperatuur heeft.

Door de standaard hydraulisch in hoogte verstelbare cabine kan een zichthoogte bereikt worden van wel 5.20 meter, waardoor er goed zicht ontstaat bij het laden van vrachtwagens en containers.Van der Spek, Bouwmachines