Van der Spek/Marijs Hillhead reis 2012

doorVan der Spek

Van der Spek/Marijs Hillhead reis 2012

Datum: 18-aug-12

Op een vroege morgen eind juni verzamelde zich een uitgebreid reisgezelschap op Schiphol om op uitnodiging van Van der Spek/Marijs een bezoek te brengen aan Hillhead. Deze beurs wordt iedere twee jaar gehouden en is geheel gericht op het breken, zeven en transporteren van materialen van zowel groeves, sloop en recycling.

Vele van de merken die door Van der Spek/Marijs gevoerd worden in het leveringsprogramma zijn vertegenwoordigd op de beurs.
Powerscreen toont zijn zeer uitgebreide leveringsprogramma van breek- en zeefinstallaties. Telestack presenteert de vele mogelijkheden voor het transporteren van droge grondstoffen. En Hyundai introduceerde de nieuwe 9A-series laadschoppen en graafmachines aan de Engelse markt.

Na een korte vlucht van Schiphol naar Manchester in Engeland vertrekt het gezelschap, dat bestaat uit vele takken van sport, van sloop-, aannemings- tot overslagbedrijf, per bus richting de beurs. De eerste mooie verhalen gaan al van voor naar achter door de bus. Vele ervaringen die zijn opgedaan worden uitgewisseld in de gemoedelijke sfeer die in de groep is ontstaan. Allen hebben ervaringen in het breken en zeven van materialen met machines die de afgelopen jaren door Van der Spek/Marijs geleverd zijn.

Eenmaal op de beurs aangekomen wordt de groep ontvangen op de Powerscreen stand, waar ook ditmaal weer diverse nieuwe primeurs worden tentoongesteld. Het mooie is dat de machines niet alleen staan opgesteld, maar ook in volle productie te bezichtigen zijn, zodat de ervaren mannen direct kunnen zien wat de mogelijkheden kunnen zijn voor hun werkzaamheden.

Eén van de primeurs die zeker voor de Nederlandse markt zeer interessant wordt, is de geheel nieuwe Powerscreen XH320(SR) welke vanaf nu ook met actieve voorzeef leverbaar wordt. Ook deze nieuwe XH320SR is voorzien van een Scania Tier IV interim motor, een 5-cilinder DC9. Zoals al jaren bekend in recycling zijn de Scania motoren zeer betrouwbaar en gunstig in het brandstofverbruik.

Naast deze emissiearme motoren zorgt ook de directe aandrijving bij Powerscreen voor weinig verlies van energie. De Scania motor drijft de breker rechtstreeks aan via een electro-hydraulisch bediende koppeling. Door deze directe aandrijving gaat er geen vermogen verloren en is een gunstig brandstofverbruik het resultaat. Daarnaast kan de motor direct reageren als er bij het breken van zware delen meer vermogen gewenst is. Er is geen vertraging door eventuele hydro-pompen of generatoren.

Na al het nieuws te hebben bekeken bij Powerscreen verdeelt de groep zich over de beurs om op eigen gelegenheid en in alle rust de stands te bezoeken.

Tegen de avond, na al diverse uren op de beurs te hebben rondgelopen vertrekt de bus richting het hotel waar de groep na een gezellig diner tot in de late uurtjes vele ervaringen en verhalen uitwisselt.

De volgende morgen vertrekt het gezelschap na een goed ontbijt voor de tweede maal richting beurs waar ook vandaag de klanten en medewerkers van Van der Spek/Marijs zich over de beurs zullen verdelen om zoveel mogelijk nieuwigheden op te nemen waar thuis weer verder over nagedacht kan worden.

Tegen de avond wordt het vliegveld van Manchester weer aangedaan om de reis richting Schiphol weer te aanvaarden. Aangekomen in Amsterdam worden snel telefoonnummers uitgewisseld om later zeker nog verder te praten. Ook na deze reis zijn weer vele nieuwe relaties tussen de klanten ontstaan waar in de toekomst zeker nog voordelen mee behaald gaan worden.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines