Zoek
Sluit dit zoekvak.

Grootste Hyundai laadschop in gebruik genomen bij Sagro Groep

doorVan der Spek

Grootste Hyundai laadschop in gebruik genomen bij Sagro Groep

Datum: 12-aug-12

Onlangs werd door de zwaar-transportafdeling van de Sagro Groep een nieuwe Hyundai HL780-9 laadschop opgehaald bij Van der Spek Vianen om te worden getransporteerd naar één van Sagro’s overslagterreinen in Vlissingen waar de machine zal worden ingezet voor op-en overslagwerk van vele soorten producten.

De Sagro Groep is van een klein aannemingsbedrijf in de jaren ’60 door productontwikkelingen en overnames uitgegroeid tot een onderneming die op dit moment met 250 medewerkers actief is op vele werkterreinen.

De kracht van Sagro is meedenken met haar opdrachtgevers en het bieden van totaaloplossingen. Men is o.a. actief op de volgende werkgebieden: bodemonderzoek, saneringen, sloopwerk, recycling, transport,  op- en overslag en de aanleg van infrastructuur.

Sagro opereert slagvaardig en veilig, met veel aandacht voor kwaliteit en milieu. De platte organisatie van de Sagro Groep en het feit dat men beschikt over een eigen, goed onderhouden machinepark, maakt dat snel en flexibel gereageerd kan worden op verzoeken van opdrachtgevers.

De nieuwe geleverde, ruim 30-ton zware Hyundai HL780-9 is de grootste laadschop van de geheel nieuw ontwikkelde 9-serie, waarbij de betrouwbaarheid en kracht van de 7- en 7A-series wielladers centraal heeft gestaan. Natuurlijk is aan het uiterlijk van de machine direct te zien dat het om de nieuwe dash-9 serie gaat. De ruime cabine met veel glas voor een goed zicht rondom de machine staat centraal, daarnaast vallen de grote kunststof spatborden en mooi design op.

De HL780-9 wordt aangedreven door een 10,8 liter Cummins QSL11 6-cilinder turbodiesel motor die 348 pk levert. Deze brengt dit vermogen via een volautomatische ZF-versnellingsbak naar de wielen.

Voor het duurzamer draaien van de dash-9 wielladers zijn de machines uitgerust met het nieuwste hydraulieksysteem. Het nieuwe lastafhankelijke hydraulische systeem met een plunjerpomp met variabele opbrengst en een gesloten hoofdventielblok zorgt voor een zeer efficiënt hydraulisch vermogen en daardoor een lager energieverbruik. Dit gekoppeld aan de ZF-volautomatische transmissie zorgt voor maximale duurzaamheid. Deze zorgt voor zo min mogelijk verlies van vermogen, een hogere rijsnelheid en lage geluidsniveaus. De verbeterde koppeling en het soepel schakelen zorgen voor vlot rijden.

Zoals de dash-9 serie graafmachines zijn ook de laadschoppen voorzien van het Hi-mate Remote Management System. Hi-Mate is het nieuwe door Hyundai ontwikkelde systeem voor beheer van de machine op afstand. Het geeft Sagro via de gps-satelliettechnologie een dienstverlening en productsupport van topkwaliteit. Hi-Mate stelt de eigenaar van machines in staat om de prestaties van de machines te volgen, de locatie ervan te controleren en op afstand toegang te krijgen tot de diagnosegegevens die door de machine zijn verzameld.

Voor een goed zicht naar achteren is de machine standaard voorzien van een achteruitrijdcamera. Op wens van Sagro is de machine optioneel ook uitgevoerd met joystickbesturing en centrale smering.

Uiteraard is ook deze Hyundai voorzien van 5 jaar en/of 7500 draaiuren garantie, zodat Sagro niet voor onvoorziene kosten komt te staan in de toekomst.

Van der Spek Vianen en de Sagro Groep zijn zeker geen onbekenden van elkaar, al vele verschillende machines werden door Van der Spek afgeleverd bij de Sagro Groep.
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines