Van der Spek levert eerste Putzmeister P 718 in Nederland aan RVR Verhuur

doorVan der Spek

Van der Spek levert eerste Putzmeister P 718 in Nederland aan RVR Verhuur

Datum: 29-mrt-11

Onlangs heeft Van der Spek Vianen de eerste Putzmeister P718 betonpomp in Nederland afgeleverd aan RVR Verhuur uit Linschoten. Deze pomp is qua uitvoering en capaciteit identiek aan de P715, alleen kan de P718 beton een korrelgrootte tot 32 mm verwerken in plaats van de 16 mm bij de P715. Hiervoor zijn een aantal onderdelen van de aanhangerpomp ook zwaarder uitgevoerd. Het eigen gewicht van deze aanhangerpomp komt daarmee op ca. 2.450 kg, in plaats van de 1.850 kg voor de P715, en kan daardoor nog steeds prima achter een grote bestelwagen vervoerd worden. Tevens is voor transport achter een zwaardere bedrijfswagen ook een 24-volts uitvoering leverbaar. Bovendien bestaat bij de P718 de mogelijkheid de machine te leveren met een hogere opbrengst van 24 m³ per uur bij een druk van 50 bar.

Op verzoek van de klant heeft Van der Spek op de machine een voorziening gemonteerd waardoor, afhankelijk van de inzet, eenvoudig gekozen kan worden voor een hoge of lage opbrengst met de bijbehorende respectievelijk lage of hoge betondruk. Net als bij de P715 is deze machine ook elektrisch aangedreven te leveren met een 30 kW elektromotor.

RVR Verhuur uit Linschoten beschikt naast deze nieuw in gebruik genomen P718 TD verder over eerder door Van der Spek geleverde Putzmeister machines, zoals een stationaire P715 SD en meerdere P715 TD aanhangerpompen.
RVR Verhuur is gespecialiseerd in diverse werkzaamheden met kleine betonpompen als naden vullen, funderingen, vloei- en afwerkvloeren. Hiervoor heeft RVR de beschikking over een aantal kleine Putzmeister betonpompen die zij met bedienend personeel verhuurt. Tevens kan men bij RVR Verhuur terecht voor inhuur van een torenkraanmachinist of vrachtwagenchauffeur.

 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines