Zoek
Sluit dit zoekvak.

Fokkert Lemele breidt uit met Powerscreen Warrior 1400

doorVan der Spek

Fokkert Lemele breidt uit met Powerscreen Warrior 1400

Datum: 28-mrt-11

Met de ingebruikname van een door Marijs Recyclingtechniek geleverde rupsmobiele Powerscreen Warrior 1400 zeefmachine heeft Fokkert Lemele zijn pakket van aan te bieden werkzaamheden nog verder uitgebreid.

Het bedrijf Fokkert Lemele is rond 1960 ontstaan. Oprichter Derk Fokkert is eerst begonnen met agrarisch loonwerk bij de boeren in de buurt. In de loop der jaren is er veel veranderd en zijn er door vragen uit de markt veel soorten machines bijgekomen. De werkzaamheden van Fokkerte Lemele bestaan naast agrarisch loonwerk tegenwoordig uit o.a. grondverzet, roterende verreiker verhuur en verhuur van kunststof rijplaten, machines en personeel.

Om toch weer innovatief bezig te zijn en nieuwe werkzaamheden te ontwikkelen heeft Fokkert gekozen te investeren in een rupsmobiele zeefmachine, een Powerscreen Warrrior 1400.

Gezien de goede ervaringen met de service en ondersteuning door Van der Spek Vianen en dochterbedrijf Marijs Reyclingtechniek was de keuze voor een Powerscreen zeefmachine snel gemaakt. Fokkert heeft namelijk de afgelopen jaren al diverse Hyundai graafmachines geleverd gekregen via de vestiging in Mariënberg waar naast Van der Spek Noord-Oost ook Marijs is gevestigd.

De in Ierland geproduceerde Powerscreen Warrior 1400 is voorzien van een dubbeldeks zeefbox met een lengte van 3500 mm en is 1350 mm breed. De zeefbox van de Warrior heeft standaard een amplitude van 12 mm, waardoor de zeef erg “agressief“ is voor het te zeven materiaal. Hierdoor is het mogelijk om zelfs klei en zeer natte grond te zeven. Om bij eventuele saneringen goed te kunnen uitsorteren zijn alle afvoerbanden in snelheid te regelen.

De nieuwe geleverde Warrior is voorzien van een hydraulisch te liften zeefbox, zodat het wisselen van zeefdekken sneller kan worden uitgevoerd. Ook wordt het zuiver maken van de zeef bij het wisselen van te zeven materiaal eenvoudiger.
 

Van der Spek, Bouwmachines