Search
Close this search box.

Grote Liebherr topkranen uit de huurvloot van Van der Spek gemonteerd in hartje Parijs

doorVan der Spek

Grote Liebherr topkranen uit de huurvloot van Van der Spek gemonteerd in hartje Parijs

Datum: 4-apr-11

Onlangs zijn twee door HEXAGOne Services verhuurde Liebherr 355 HC-L16/32 Litronic topkranen gemonteerd in het Central Business District in Parijs. HEXAGOne Services is een onderdeel van de Van der Spek Groep en verhuurt bovendraaiende Liebherr torenkranen in Frankrijk.

De beide Liebherr topkranen zijn verhuurd aan aannemer Besix voor de constructie van "Carpe Diem’, een 162 meter hoge toren in de zakenwijk La Défense. Dit door architect Robert A.M. Stern en SRA Architects ontworpen gebouw wordt gerealiseerd in opdracht van de Britse verzekeringsgigant Aviva.
Het gebouw heeft twee verticale en twee afgeschuinde, bijna volledig uit glas opgetrokken, gevels. Er worden onder meer kantoren, een auditorium en retailruimtes ondergebracht op 35 verdiepingen en met een totale oppervlakte van 47.000 m².
De totale bouwtijd bedraagt ruim 2½ jaar. De kranen zullen tot eind 2012 gezichtsbepalend zijn in hartje Parijs.

Eén van de twee Liebherr 355 HC-L16/32 Litronic kranen is gemonteerd op instortankers en zal buiten het gebouw mee omhoog klimmen. De andere Liebherr kraan is gemonteerd in het gebouw en zal "hangend in het gebouw", steunend op verdiepingsvloeren, omhoog klimmen. Een werkwijze die in West-Europa weinig toegepast wordt.
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines