Stationaire Putzmeisters BSA 1005D door klant uitgebreid met rupsonderstel

doorVan der Spek

Stationaire Putzmeisters BSA 1005D door klant uitgebreid met rupsonderstel

Datum: 5-apr-11

Maar liefst 2 stuks nieuwe Putzmeister betonpompen van het type BSA 1005D heeft Van der Spek Vianen in gebruik gesteld bij MRC Betontechniek in Sint Niklaas.

De stationaire pompen zijn door MRC Betontechniek in eigen beheer aangepast en o.a. voorzien van een rupsonderstel en een bordes. Hiervoor werd de as met wielen, die standaard onder de Putzmeister stationaire pomp gemonteerd is, verwijderd en de besturing van het rupsonderstel geïntegreerd in het hydraulische systeem van de pomp.

MRC Betontechniek is een jong en dynamisch bedrijf gespecialiseerd in de verkoop en het onderhoud van betonpompen en betonmixers. Daarvoor beschikt men over een ruime, volledig uitgeruste onderhoudswerkplaats en een compleet ingerichte, rijdende werkplaats voor reparaties op locatie. Alle normale slijtdelen zijn bij MRC uit voorraad leverbaar.

De Putzmeisters BSA 1005D hebben een opbrengst van 54 m³ bij een betondruk van 71 bar. Een 61 kW Deutz dieselmotor zorgt voor de aandrijving van de pompen.
Op wens is deze pomp ook met een 45 kW elektromotor leverbaar. Naast de uitvoering op rupsen of bouwplaatsas is de BSA 1005D bovendien te leveren met een tandemasstel voor een maximale snelheid van 80 km/u. Deze uitvoering kan door Van der Spek voorzien worden van een Nederlands kenteken.

 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines