Zoek
Sluit dit zoekvak.

Trio Terex-Fuchsen MHL360D’s geleverd aan Recylux

doorVan der Spek

Trio Terex-Fuchsen MHL360D’s geleverd aan Recylux

Datum: 6-apr-11

In de afgelopen weken zijn er door de Van der Spek Groep drie nieuwe Terex-Fuchs MHL360D’s afgeleverd op diverse vestigingen van Recylux. Twee machines werden geleverd bij de vestiging in Aubange (België) en één machine is afgeleverd op de vestiging in Maastricht (Nederland).

Recylux, opgericht in 1972, is momenteel actief met 350 mensen op 15 locaties in diverse landen in Europa waar in totaal ruim 1 miljoen ton ferro’s en non-ferro’s worden verwerkt. Naast de verwerking van ferro’s en non-ferro’s worden nieuwe gebieden, zoals de recycling van kunststoffen, momenteel sterk ontwikkeld.

Door de goede ervaringen met diverse Terex-Fuchs machines binnen de Recylux groep en de goede serviceverlening door de Van der Spek Groep – zowel vanuit de vestiging Ternat in België als Vianen in Nederland – was het de juiste beslissing om wederom voor de Terex-Fuchs machines van Van der Spek te kiezen, aldus Recylux.

De machines zijn uitgerust met een hoofdgiek van 9,7 meter en een lepelsteel van 7,8 meter, waardoor een maximaal bereik ontstaat van 18 meter. Aan de MHL360D’s zijn originele Terex-Fuchs poliepgrijpers van 1000 liter gemonteerd.

Voor de aandrijving van de Fuchs MHL-360D is een Deutz TCD2013 6 cilinder Tier III motor met een inhoud van 7,2 liter en 186 kW verantwoordelijk. Door het vernieuwde koelsysteem is het bronvermogen van de machine ten opzichte van de vorige serie met 3dB verminderd. De koeling is vergroot, waardoor de koelvin minder snel hoeft te draaien, en de regeling van de oliekoelvin is thermostatisch geregeld, zodat de motor altijd de juiste bedrijfstemperatuur heeft.

De standaard hydraulisch verstelbare cabine kan ook nog 2,10 meter naar voren worden geplaatst voor een nog beter zicht in shredders, scharen, vrachtwagens of schepen die beladen of gelost moeten worden. De machinist heeft een zichthoogte van ruim 6,2 meter.

Voor goed zicht in de vroege morgen of late namiddag, zijn de machines voorzien van extra verlichting op zowel de giek als lepelsteel. Om een veilige werkplek te garanderen aan de machinisten zijn op wens van Recylux de cabines bovendien voorzien van cabinebescherming. Tevens is er op het contragewicht een camera geplaatst, zodat de machinist goed kan zien wat er achter de machine gebeurt en hij niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Van der Spek, Bouwmachines