Tweede Hyundai voor Schanskorven-montage

doorVan der Spek

Tweede Hyundai voor Schanskorven-montage

Schanskorven-montage uit Mariënberg heeft op de vestiging in Hardenberg van Van der Spek Vianen hun tweede nieuwe Hyundai opgehaald, ditmaal een nieuwe Hyundai R80CR-9A. Eerder is al een Hyundai R25Z-9A in gebruik genomen.

De nieuwe Hyundai R80CR-9A met een eigen gewicht van ruim 8.400 kg. is door Schanskorven-montage direct ingezet op de N34 bij de aanleg van het Kellerlaan viaduct. De machine zal daar breed ingezet worden van grondwerk tot het plaatsen en vullen van de korven.

Schanskorven-montage.nl is al jaren partner van overheden, ontwikkelaars en wegenbouwers. Ze hebben een eigen bedrijfsbureau waar calculaties, ontwerpen en constructieberekeningen gemaakt en/of getoetst worden. De bouwteams bestaan uit Nederlandse medewerkers die jarenlange ervaring hebben met het bouwen van diverse soorten schanskorven.

Samen met opdrachtgevers zijn er al vele verschillende toepassingen in schanskorven ontwikkeld en gebouwd. Voorbeelden hiervan zijn toepassingen in combinatie met grondkerende constructies, lichtgewicht korven, geluidswerende korven, beschoeiingskorven, grondkorven en gevelbekleding.

Door de gemonteerde zwenkgiek op de Hyundai R80CR-9A welke 70° naar links en 60° naar rechts kan is het mogelijk om in bijna alle posities het werk te kunnen uitvoeren. Dankzij de zeer kleine zwenkstraal kan de machine ook in zeer kleine werkruimte zijn werk uitvoeren.

Door de gemonteerde Yanmar 4TNV98 4-cilinder dieselmotor met een vermogen van 68 pk heeft de Hyundai R80CR-9A het meeste motorvermogen in zijn klasse zodat ook zwaardere werkzaamheden zonder problemen kunnen worden uitgevoerd.

Middels het brede zwaar uitgevoerde hydraulisch verstelbare schuifblad kan de machine stabiel worden afgestempeld op de ondergrond of eenvoudig baan worden gemaakt.