Search
Close this search box.

Tweede nieuwe Fuchs voor Inter Metals in zeer korte tijd

doorVan der Spek

Tweede nieuwe Fuchs voor Inter Metals in zeer korte tijd

Inter Metals heeft na de ingebruikname van de nieuwe Fuchs MHL360F eind vorig jaar nu de tweede nieuwe Fuchs van de F-serie, een Fuchs MHL340F in gebruik genomen. De goede ervaringen met de nieuwe Fuchs en de wijze waarop de samenwerking/partnerschap tussen Inter Metals en Van der Spek Vianen verloopt heeft Inter Metals doen beslissen om de volgende nieuwe Fuchs te kopen. Vorig jaar is er ook een nieuwe rupsmobiele Lindner Urraco 95 shredder op de locatie in Ochtrup geleverd.

Inter Metals GmbH is al jarenlang een ijzersterk begrip binnen de internationale metaal- en recycling industrie.  Met handelspartners in o.a. Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Oost-Europa, India, Pakistan en China.  Met 20 werknemers verhandelt Inter Metals jaarlijks 70.000 ton aan non-ferro materiaal, waarvan 25{1bc0b6a8c73e84e168e06cc7c153d42f3849956326c4b30771c6d9a1357ca517} in Zuid en Oost Azië.

Om snel en efficiënt te kunnen werken is er gekozen om de 29-tons machine te laten uitvoeren met een giek configuratie welke een bereik heeft van 13,700 meter. Met de grijper erbij komt het bereik zelfs ruim op 15,00 meter.

Net als de andere Fuchs machines is uiteraard ook deze MHL340F voorzien van een zuinige Deutz motor, in de 340F is een Deutz TCD 6.1. 6-cilinder motor gemonteerd welke gekoppeld is aan de Linde pompen met een grote hydrauliekopbrengst van in totaal 660 liter/min. De koelers van zowel hydrauliek, olie, en koelvloeistof zijn compleet separaat uitgevoerd en zijn los van elkaar geplaatst zodat de koeling optimaal is en geen warmte van de ene naar de andere koeler wordt over gegeven als deze zoals bij vele machine achter elkaar geplaatst zijn. De koelvans zijn geregeld zodat deze alleen draaien als benodigd wat resulteert in een laag brandstofverbruik en zeer stille machine.

Voor het dagelijks- en uit te voeren onderhoud aan de machine is als bij iedere Fuchs een ruim bemeten loopbordes bij de motor aanwezig welke via een uitklapbare trap toegankelijk is. Op deze plek kan naast het veilig uitvoeren van deze onderhoudswerkzaamheden ook de diesel- en AD-blue tank gevuld worden zonder op de machine te hoeven klimmen. Veiligheid staat in ieder Fuchs ontwerp voorop.

>De hydraulisch verstelbare cabine zorgt voor een zichthoogte van 5.600 mm waardoor er altijd goed zicht is op de uit te voeren werkzaamheden. Uiteraard is voor de machinist gezorgd dat alles in de nieuwe FOX-cabine zo ergonomisch mogelijk is opgesteld, de stoel is optimaal te verstellen zodat alle bedieningen binnen handbereik liggen. Via de grote touchscreen display zijn alle functies te bedienen, veel gebruikte functies als bijvoorbeeld verlichting en ruitenwisser hebben ook nog drukknoppen binnen het handbereik van de machinist zodat deze als benodigd snel zijn in- en uit te schakelen. De vergrote airco-unit zorgt dat ondanks de grote raamoppervlakten de cabine op temperatuur blijft zoals de machinist hem instelt. Joystick besturing zorgt voor een nog beter zicht en ruimte voor de machinist.

Standaard gemonteerde camera’s op achter- en rechterzijde geven een duidelijk beeld van wat er rond de machine plaatsvinden zodat de veiligheid op het hoogste niveau staat. LED-verlichting geeft de machinist in de vroeg- en late uren een grote lichtopbrengst in het bereik van de kraan.

Net als alle standaad Fuchs machines is uiteraard ook deze Fuchs MHL340F compleet zonder demontage van lepelsteel- en/of giek op transport gegaan.