Search
Close this search box.

Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf breidt uit met Powerscreen Warrior 1400 zeefmachine

doorVan der Spek

Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf breidt uit met Powerscreen Warrior 1400 zeefmachine

Datum: 8-apr-12

Onlangs is door Marijs Recyclingtechniek, dochterbedrijf van de Van der Spek Groep uit Vianen, een nieuwe Powerscreen Warrior 1400 afgeleverd bij A. Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf B.V. uit Oud-Alblas.

De Powerscreen Warrior 1400 is de tweede Powerscreen zeefmachine die Tuytel opneemt in zijn machinevloot. De goede ervaringen die Tuytel heeft opgedaan met een eerder geleverde Powerscreen Warrior 800 maakte de keuze voor weer een Powerscreen geleverd door Marijs eenvoudig.

A. Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf B.V. is een jong en dynamisch bedrijf dat zich bezighoudt met de verhuur van kranen, grondverzet en recyclingmachines. Oprichter Arnold Tuytel is gestart met het verhuren van kranen. Door de jaren heen is het bedrijf uitgegroeid tot een professioneel bedrijf dat dag en nacht bereikbaar is en u kan adviseren waar dat nodig is. Sinds de laatste jaren is men ook actief in het verhuren van recyclingmachines en de handel in biomassa.

Met een dertigtal gemotiveerde werknemers staat men dag in dag uit klaar om van iedere opdracht een succes te maken. De veiligheid staat hierbij hoog in het vaandel. Het personeel is in bezit van VCA* en de machines worden jaarlijks gekeurd door deskundige instanties.

De in Ierland geproduceerde Powerscreen Warrior 1400 is voorzien van een dubbeldeks zeefbox met een lengte van 3500 mm en is 1500 mm breed. De zeefbox van de Warrior heeft standaard een amplitude van 12 mm, waardoor de zeef erg ‘agressief’ is voor het te zeven materiaal. Hierdoor is het mogelijk om zelfs klei en zeer natte grond te zeven met grote capaciteiten.

De nieuw geleverde Warrior is voorzien van een hydraulisch te liften zeefbox, zodat het wisselen van zeefdekken sneller kan worden uitgevoerd. Ook wordt het zuiver maken van de zeef bij het wisselen van te zeven materiaal eenvoudiger.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines