Terex-Fuchs (R)Evolutie geleverd aan Wecotrans

doorVan der Spek

Terex-Fuchs (R)Evolutie geleverd aan Wecotrans

Datum: 12-jan-16

Met de ingebruikname van de nieuwe Terex-Fuchs MHL250 overslagmachine heeft Wecotrans uit Oldebroek de primeur voor de Benelux.

Wecotrans zet de nieuwe Terex-Fuchs MHL250 in voor het op- en overslaan van GFT en huisvuil dat wordt ingezameld in de omliggende gemeentes van Harderwijk. Op het geheel overdekte overslagstation van Wecotrans in Harderwijk worden de verschillende stromen geladen in Walkingfloors. Door zijn hydraulisch verstelbare cabine heeft de machinist goed zicht op de uit te voeren werkzaamheden en kan hij de vrachtwagens optimaal beladen.

Om snel en efficiënt te kunnen overslaan is de machine voorzien van een Kinshofer sorteergrijper met vaste ophanging die er door zijn lage eigen gewicht voor zorgt dat de MHL250 zeer snel kan overslaan en laden.

Met zijn eigen gewicht van 15 ton en een bereik tot 9.000 mm is hij uniek in de recyclingindustrie. Het is de eerste echte compacte overslagmachine die voorzien is van alle kenmerken die belangrijk zijn voor een overslagmachine.

De Terex-Fuchs MHL250E is dankzij zijn modulaire opbouw voor de vele verschillende werkzaamheden optimaal uit te voeren. De onderwagen is te leveren met 2- of 4-punts afstempeling, waarbij bij de 2-punts afstempeling ook gekozen kan worden voor combinatie met een schuifblad. Tevens kan er gekozen worden voor een schuifblad aan beide zijdes. Door de brede stabiele onderwagen kan de machine zelfs met last in de grijper rijden. De nieuwe machine van Wecotrans is voorzien van 4-punts afstempeling voor optimale stabiliteit.

Natuurlijk is ook deze Terex-Fuchs voorzien van gescheiden geplaatste koelers die zorgdragen voor een grote koelcapaciteit, zelfs in de stoffige omstandigheden waar hij vaak zal worden gaan aangetroffen.

De 4-cilinder dieselmotor, die een vermogen heeft van 85 kW, is standaard voorzien van een roetfilter en voldoet aan de nieuwste emissie-eisen. Door het roetfilter kan de machine ook prima binnen werken zonder daar problemen te veroorzaken voor mens en milieu. 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines