Terex-Fuchs breidt rupslijn overslagmachines via Application Center snel uit

doorVan der Spek

Terex-Fuchs breidt rupslijn overslagmachines via Application Center snel uit

Datum: 9-dec-10

Benelux importeur Van der Spek is verheugd te melden dat Terex-Fuchs in snel tempo de vernieuwde lijn rups-overslagmachines uitbreidt. Deze snelle uitbreiding is mogelijk door de inzet van het Application Center bij Terex-Fuchs.

Het Application Center is een afdeling bij Terex-Fuchs waar, buiten de normale bekende typen overslagmachines, op wensen van klanten kan worden ingegaan door van begin tot eind machines te bouwen. Dit betekent dat deze afdeling zorgt voor de machines vanaf de eerste schets tijdens het gesprek tussen de klant en dealer tot aan de daadwerkelijke bouw en levering van de machine bij de klant. Hierdoor kunnen klantspecifieke wensen worden uitgewerkt en gemaakt zonder dat deze de normale productie bij Terex-Fuchs stoort.

Door gebruik te maken van deze afdeling zijn in korte tijd diverse rupsmachines ontwikkeld en geleverd. Van alle bekende MHL-serie machines zijn nu rupsversies leverbaar. Naast deze standaard rupsuitvoeringen is het natuurlijk ook zeker nog mogelijk om rupsmachines met speciale klantwensen te ontwerpen en te bouwen. Hierbij valt te denken aan bijvoorbeeld pylonmachines op rupsen of elektrisch aangedreven rupsmachines.

De rupsonderwagens van de RHL-serie zijn zo uitgevoerd dat de machines dezelfde zeer stabiele opstelling hebben als de mobiele uitvoeringen met stempels. Dit wordt gerealiseerd door een onderwagen die zeer zwaar gebouwd is en mechanisch verstelbaar is. Optioneel kan de onderwagen ook hydraulisch verstelbaar worden geleverd. 

Indien gewenst kunnen speciale vlakke rupsplaten worden geleverd die bijvoorbeeld op vloeistofdichte vloeren geen beschadigingen aanbrengen bij veelvuldig schranken van de machine.

De Van der Spek Groep heeft in Nederland bij de Sagro Groep een ruim 70 ton wegende RHL380D geleverd en op zeer korte termijn zal er via de vestiging in België een zeer speciale RHL350D met een quickconnect worden geleverd waaraan een zware schrootschaar is gemonteerd. Het quickconnect systeem is een snelwisselsysteem waarin de hydrauliek ook wordt verbonden. Er hoeven geen slangen meer te worden aangesloten als er wordt gewisseld tussen verschillende werktuigen als bijvoorbeeld een schaar en een lepelsteel met poliepgrijper. Alles gebeurt vanuit de cabine.
 

Van der Spek, Bouwmachines