Search
Close this search box.

Telestack LF823 Revolution geleverd aan Kraanbedrijf D. Buermans N.V.

doorVan der Spek

Telestack LF823 Revolution geleverd aan Kraanbedrijf D. Buermans N.V.

Van der Spek heeft via haar vestiging in Ternat (B) een nieuwe Telestack LF823 Revolution afgeleverd aan Kraanbedrijf Buermans uit Olen (B). Uiteraard is ook deze nieuwe Telestack geleverd in de bekende blauwe huiskleur van Buermans.

De nieuwe 22 tons rupsmobiele transportband welke is gebouwd door de wereldmarkleider op het gebied van mobiele transport- en overslagsystemen is uniek door zijn speciale opbouw. Voor Buermans was het belangrijk dat de nieuwe Telestack zo breed mogelijk inzetbaar is vele toepassingen binnen het gehele bedrijf. Hiervoor is gekozen voor een Telestack LF-machine waarbij “LF” staat voor “Low Feeder”, een lage bunker als voeder op de machine.

Telestack LF823 Revolution Buermans

Telestack LF823 Revolution

Bij de Telestack LF machines is op de rupsmobiele machine naast een transportband ook een grote opgavetrechter geplaatst waarmee de machine beladen kan worden door zowel een laadschop als graafmachine of een breek- of zeefinstallatie.

De machine van Buermans is voorzien van een bunker met een inhoud van 7M³ zodat zonder problemen grote capaciteiten kunnen worden opgegeven. De bunker is compleet voorzien van wisselbare slijtplaten en “breakerbar”. Deze “breakerbar” zorgt dat de val van het te laden product gebroken worden en er geen overmatige slijtage en krachten op de 1.200mm brede transportband komen. Belading van de bunker kan zowel van de zij- als achterkant plaatsvinden middels een laadschop. Een grijper kan uiteraard van alle kanten de bunker beladen.

De transportband heeft een lengte van 23.000mm en kan tot 800 ton/uur opvoeren naar een hoogte van ruim 10.000mm waarbij een voorraad kan worden opgezet van dik 1.500M3. Uiteraard kan de band door middel van de zware hydraulische ondersteuningen ook vlak worden gesteld zodat hij ingezet kan worden voor het beladen van schepen. Het complete frame van de 1.200mm brede transport is opgebouwd uit een zware constructie waarbij de zijkanten uitgevoerd zijn in gezet plaatwerk dat door het lassen van plaatwerk aan de binnenzijde van de band een uiterst stabiele kokerconstructie vormt om vele miljoenen tonnen te kunnen transporteren zonder problemen.

Aan het einde van de transportband is een hydraulisch verstelbare klep geplaatst zodat de richting van het te transporteren materiaal kan worden gericht om schepen optimaal te laden en de voorraad zo groot mogelijk te maken.

Het gemonteerde rupswerk van 4.000mm lengte zorgt dat de machine snel en eenvoudig verplaatst kan worden op locatie. Door de jarenlange ervaring die Telestack heeft met het bouwen van mobiele transportbanden is de onderwagen optimaal geplaatst en uitgevoerd t.o.v. van de transportband zodat zelfs bij de hoogste stand de productkegel onder de band de onderwagen niet raakt en de stabiliteit gewaarborgd is.

De nieuwe Telestack rupsmobiele transportband is uniek in zijn soort doordat deze 360º kan draaien t.o.v. zijn onderwagen. De machine is uitgevoerd met een zware draaikrans zodat de bovenwagen in iedere positie t.o.v. van de onderwagen kan worden geplaatst. Het is dus mogelijk om zeer eenvoudig de machine parallel te laten rijden langs de op te zetten producten of te beladen schepen.

D. Buermans N.V. is een familiebedrijf dat in de gehele Benelux op- en overslagwerk uitvoert.

Ze zorgen voor het lossen en laden van goederen op binnen- en zeeschepen. Diverse materialen en de meest uiteenlopende werken voet Buermans uit dankzij de vele verschillende kranen in hun machinepark.  Zowel bulk- als stukgoederen kunnen worden overgeslagen ; containers, pallets, big- bags, stalen buizen, betonnetten, betonnen buizen, los gestorte producten worden door Buermans zonder problemen op- en overgeslagen. De nieuwe Telestack LF823 zal dan ook op vele locaties en in verschillende producten ingezet gaan worden.

Het transport van de Telestack LF823 Revolution kan door Buermans worden uitgevoerd door de eigen zwaartransport-combinatie die de machine snel en efficiënt kan aan- en afvoeren op ieder werk.