Aannemersbedrijf Engel B.V. neemt tweede Hyundai HX in gebruik.

doorVan der Spek

Aannemersbedrijf Engel B.V. neemt tweede Hyundai HX in gebruik.

Na in 2016 de eerste keer voor een Hyundai HX rupsgraafmachine geleverd door Van der Spek Vianen te hebben gekozen heeft Aannemersbedrijf Engel B.V. weer gekozen om een Hyundai rupsgraafmachine te kopen. In 2016 was het een Hyundai HX260L die een rupsgraafmachine van een ander merk verving nu is er een nieuwe Hyundai HX220L geleverd welke eveneens weer een ander merk vervangt. 

De goede ervaringen die zijn opgedaan met de Hyundai HX260L en het partnerschap met Van der Spek Vianen maakt voor Engel B.V. de keuze weer te kiezen voor een nieuwe Hyundai één die weloverwogen is.

Aannemersbedrijf Engel B.V.
Aannemersbedrijf Engel B.V. is al sinds 1965 gespecialiseerd in alle voorkomende werkzaamheden van grondverzet, bestratingen, rioleringen en sloopwerken. Ze werken veel samen met woningcorporaties, gemeenten en aannemers. Uiteraard kunnen bedrijven en particulieren ze ook inschakelen. Ze voeren projecten uit als hoofdaannemer, maar ook als onderaannemer. Door hun brede inzetbaarheid, vakkundig personeel en zeer jonge machinepark waar naast de Hyundai HX260L nu ook de Hyundai HX220L werkzaam is,  in staat de totale regie over projecten te voeren en ze tot volle tevredenheid van hun opdrachtgevers te realiseren.

Hyundai HX220L
Voor de aandrijving is de Hyundai HX220L voorzien van een zeer zuinige Tier IV final Cummins 6-cilinder motor met een vermogen van 185 pk welke uiteraard voldoet aan de nieuwste emissie-eisen.  Net als alle Cummins motoren van de  Hyundai HX-serie is ook de HX220L voorzien van een DOC-Katalysator welke in combinatie met Ad-Blue zorgt voor het continu reinigen van de uitlaatgassen.  Hierdoor is de montage van een actief- of passief roetfilter niet nodig bij een Hyundai HX-machine en behoort het regelmatig regenereren tot het verleden. Het is compleet een onderhoudsvrij systeem.