Steinert neemt meerderheidsbelang in RTT Systeemtechniek GmbH

doorVan der Spek

Steinert neemt meerderheidsbelang in RTT Systeemtechniek GmbH

Datum: 6-nov-09

Het door Van der Spek Vianen vertegenwoordigde Steinert heeft een meerderheidsbelang genomen in RTT Systeemtechniek uit Zittau.

Steinert en RTT hebben na intensieve onderhandeling tot deze overname van aandelen besloten. Vanaf heden zullen Steinert Electomagnetbau en RTT Systeemtechniek gezamenlijk als RTT Steinert GmbH de UNISORT® productlijn van sensor-sorteertechnieken verder ontwikkelen en vermarkten.

Het samenbrengen van de sensortechnologie van RTT met de magneet- en sensortechniek van Steinert maakt het vanaf nu mogelijk om een compleet omvattend productprogramma bestaande uit infrarood technologie voor het scheiden van kunststof- en papierstromen (de UNISORT® productlijnen), als wel de welbekende magneet en scheidingstechnologieën van Steinert voor het scheiden van metaal- en mineraalstromen te kunnen aanbieden.

RTT staat al jaren aan de top als het gaat om scheidingsinstallaties die werken met infraroodsensoren voor het herkennen van de verschillende materiaalstromen.

Steinert is al ruim 100 jaar actief met de bouw van magneten. Al eind jaren 1800 stond recycling al als basis voor het succes van Steinert. De magneten werden toen al gebruikt om ijzer uit schroot en staalslakken te halen. Van toen tot heden werden vele nieuwe producten ontwikkeld bij Steinert. Van  de bovenbandmagneet en de compacte lastmagneet in de jaren ’60 tot de wereldwijd bekende NE-scheiders (Non-Ferro Scheiders) en magneettrommels die achter shredders geplaatst worden in de jaren ’80. 
Steinert is nu alweer een lange tijd pionier voor de volgende generatie scheidingstechnieken, waarbij gescheiden wordt op herkenning door inductie, kleuren en zelfs röntgen. Door de infraroodtechnologie van RTT is nu het productprogramma geheel compleet geworden.

 

Van der Spek, Bouwmachines