Zoek
Sluit dit zoekvak.

Powerscreen Chieftain 1400 geleverd aan Rasenberg Breda door Marijs Recyclingtechniek

doorVan der Spek

Powerscreen Chieftain 1400 geleverd aan Rasenberg Breda door Marijs Recyclingtechniek

Datum: 8-nov-09

Via dochterbedrijf Marijs Reyclingtechniek levert Van der Spek een nieuwe Powerscreen aan Rasenberg.

Voor het juist uitzeven van o.a. asfalt- en betongranulaten in de verschillende fracties heeft Rasenberg uit Breda geïnvesteerd in Powerscreen Chieftain 1400 rupsmobiele zeefmachine.

Voor Rasenberg is het niet de eerste Powerscreen zeefmachine. Enkele jaren geleden is er door Marijs Recyclingtechniek ook een Powerscreen Chieftain 600 geleverd. Gezien de steeds groter wordende vraag naar uitgezeefde producten heeft Rasenberg besloten te investeren in een grotere Powerscreen Chieftain 1400.

De Powerscreen Chieftain zeefmachines zijn vooral in het afzeven van fijnere fracties vele zeefmachines de baas. Door zijn vier maal gelagerde gepatenteerde zeefbox heeft deze altijd een gelijke slag en produceert daardoor dus een continu product met de daarbij behorende grote capaciteit.

De dubbeldeks zeefbox die op de Powerscreen Chieftain 1400 zit gemonteerd heeft een lengte van bijna 3,5 meter en is 1,20 meter breed. Dit grote zeefoppervlakte zorgt voor een zuivere uitzeving en een grote capaciteit.

Rasenberg heeft na overleg met Marijs besloten optioneel een vibrerend grid te laten monteren, zodat de grote delen, boven 150 mm, alvast op de bunker worden uitgezeefd en zo niet op de zeef terecht hoeven te komen. Tevens zorgt dit grid voor een snelle doorval van het te zeven product in de bunker als deze beladen wordt.

Van der Spek, Bouwmachines