Riwald Recycling breidt machinepark verder uit met Powerscreen Warrior 800

doorVan der Spek

Riwald Recycling breidt machinepark verder uit met Powerscreen Warrior 800

Datum: 18-jan-15

Van der Spek Vianen heeft na een zeer succesvolle demonstratie met een Powerscreen Warrior 800 rupsmobiele zeefmachine bij Riwald Recycling direct een Powerscreen Warrior 800 mogen leveren.

Riwald Recycling is een van de grotere spelers op het gebied van metaalrecycling in Nederland. 100% recycling is het streven. Daarom investeert Riwald Recycling in de toekomst door de inzet van een unieke high-tech granulator in combinatie met een daaraan gekoppelde afvalscheidingsinstallatie. Hierdoor kan praktisch al het vuil dat vrijkomt worden opgewaardeerd voor hergebruik. Dit maakt Riwald Recycling tot een van de meest innovatieve recyclingbedrijven binnen Europa. Riwald Recycling denkt aan de toekomst. Zij tonen aan dat metaalrecycling ook anders kan. Duurzamer, schoner en professioneler.

Om verschillende materiaalstromen nog beter, efficie«nter en verder te willen verwerken was de investering in de mobiele Powerscreen Warrior 800 een weloverwogen beslissing door Riwald Recycling.

In zeer goed en uitgebreid overleg tussen Riwald Recycling en Van der Spek zijn de keuzes om met welke zeefmedia de demonstratie te gaan uitvoeren gemaakt. Hierdoor konden tijdens de demonstratie vele verschillende producten worden getest en de zeefresultaten worden gemeten. De resultaten waren naar volle tevredenheid van Riwald, met de aankoop van de Warrior 800 als gevolg.

De geleverde 17-tons dubbeldeks Powerscreen Warrior 800 rupsmobiele zeefmachine is ontstaan door goed te luisteren naar de wensen in de markt. Deze markt vroeg om een compacte, eenvoudig te transporteren zeefmachine die zijn mannetje staat als het gaat om capaciteiten en inzetbaarheid in de verschillende te zeven producten.

Het hart van de machine is een dubbeldeks zeefbox met een lengte van 2770 mm en breedte van 1220 mm. De zeefoppervlakken van het boven- en onderdek zijn gelijk. In de box kan gekozen worden voor vele verschillende zeefmedia, van vingerdekken, gatenplaten, flexmatten, snarendekken tot gewone traditionele vierkant geweven dekken, zodat iedere zeefklus mogelijk gemaakt kan worden.

Voor het afvoeren van de gezeefde fracties is de Warrior 800 voorzien van hydraulisch inklapbare banden die alle zijn uitgevoerd met variabele snelheidsregeling.

Van der Spek en Riwald Recycling zijn geen onbekenden voor elkaar; er draaien ook verschillende Steinert magneten en een non-ferro scheider die worden gebruikt voor het optimaal scheiden van de verschillende materiaalstromen.
Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines