Zoek
Sluit dit zoekvak.

Refurbishment recycling installatie door onze collega’s van Prima Equipment

doorVan der Spek

Refurbishment recycling installatie door onze collega’s van Prima Equipment

De juiste vertaling van refurbishment is renovatie. Volgens het woordenboek is de betekening van

renovatie of renoveren (uit het Latijn: renovare = vernieuwen) herstellen en wanneer nodig gedeeltelijk vernieuwen.

Deze beschrijving klopt geheel voor de recyclinginstallatie die door Prima Equipment in Hardenberg is aangepakt zodat hij de komende jaren weer probleemloos kan draaien. Naast het herstellen en gedeeltelijk vernieuwen is de opstelling ook aangepast en geoptimaliseerd.  

Nadat de twee zware skid-units in Hardenberg zijn aangekomen na gedemonteerd te zijn op de vorige locatie waar ze zijn ingezet voor het verwerken van recyclingstromen zijn ze volledig geïnventariseerd zodat bekend was welke werkzaamheden benodigd waren.

Deze werkzaamheden zijn met de opdrachtgever besproken en aangevuld met gewenste aanpassingen en optimalisaties zodat er een compleet plan van aanpak kon worden opgesteld met de daarbij behorende prijstelling. Na het verstrekken van de opdracht is direct begonnen met het uitvoeren van de werkzaamheden. Bij Prima Equipement is een project-team samengesteld zodat alle specialisaties als de- en montage, constructiewerk en stralen en spuiten optimaal en zo efficiënt mogelijk konden samenwerken en volgens de opgestelde planning de werkzaamheden werden uitgevoerd.

Eerst zijn de units compleet gestript waarna de gewenste constructieve aanpassingen konden worden uitgevoerd. Voordat er begonnen is met het stralen en spuiten van de delen is de installatie eerst opgesteld zodat deze aanpassingen gecontroleerd konden worden en de nieuwe aangepaste opstelling compleet was en alle bordessen en trapopgangen juist waren. De componenten als aandrijvingen, lageringen en elektromotoren zijn schoongemaakt en hebben benodigd onderhoud gekregen.

De gehele staalbouw, bordessen, transportbanden en Steinert NE-scheiders zijn gestraald in de eigen straalcabine bij Prima Equipment waarna de delen zijn gespoten in compleet C5 Marine verfsysteem bestaande uit epoxygrondverf en aflak in de gewenste klantkleur.

Na het spuiten zijn de delen één voor één weer opgebouwd en waar nodig voorzien van nieuwe onderdelen of componenten. 

Voordat de installatie op transport zou gaan is deze compleet op locatie bij Prima Equipment in Hardenberg samengebouwd. Het grote voordeel hiervan is dat de installatie na demontage en transport in een zeer korte tijd op locatie kon worden opgebouwd zonder tijdsverlies door het uitzoeken van delen en montagemiddelen. Tevens heeft de klant de installatie compleet kunnen afnemen en controleren of de gewenst aanpassingen juist waren uitgevoerd.