Primeur voor Van den Burg: de eerste Powerscreen Warrior 800 van Nederland

doorVan der Spek

Primeur voor Van den Burg: de eerste Powerscreen Warrior 800 van Nederland

Datum: 25-jan-10

Via het Van der Spek dochterbedrijf, Marijs Recyclingtechniek uit Mariënberg, is de eerste Powerscreen Warrior 800 afgeleverd bij Van den Burg grond- en sloopwerken in Nijkerkerveen. 
 
De zeef is afgelopen week afgeleverd en in gebruik gesteld in Nijkerkerveen op het bedrijfsterrein van Van den Burg.  De machine vervangt een Powerscreen Chieftain 1400 die enkele jaren geleden aan Van den Burg werd geleverd door Marijs.

Het besluit tot aanschaf van de Warrior 800 had vooral te maken met het zelf kunnen vervoeren van de zeef op de getrokken eigen dieplader. Deze dieplader is onlangs samen met een nieuwe MAN containerauto aangeschaft.

Van den Burg is al 44 jaar actief in de grond- en sloopwerken. Teus van den Burg is de huidige eigenaar en heeft in 1993 het bedrijf van zijn vader overgenomen en is actief op het gebied van o.a. sloopwerken, asbestsanering, bestrating, riolering en het zeven van verontreinigde grond. Men werkt meestal in een straal van 150 km rond Nijkerkerveen.
Er werken 12 man in vaste dienst en het materieel bestaat o.a uit rupskranen, mobiele graafmachines, shovels, 4 minigravers, een verreiker en 2 vrachtwagens.

Van den Burg is onlangs gestart met de nieuwbouw van een sorteerhal op deze locatie waar de Warrior 800 zeef dienst kan doen in het sorteren van de diverse afvalstromen. De nieuwe zeef zal zeker ook op locatie gebruikt gaan worden voor het afzeven van puin en grond en indien nodig ingezet gaan worden bij saneringen voor het uitzeven van bijvoorbeeld asbest.

De Powerscreen 18-tons dubbeldeks rupsmobiele zeefmachine is ontstaan door goed te luisteren naar de wensen vanuit de markt. Deze vroeg om een compacte, gemakkelijk te transporteren zeefmachine welke toch zijn mannetje staat als het gaat om capaciteiten en inzetbaarheid in de verschillende te zeven producten.

Het hart van de machine is  een dubbeldeks zeefbox welke een lengte heeft van 2770 mm en 1220 mm breed is. Het zeefoppervlakte van het boven- en onderdek zijn gelijk. In de box kan gekozen worden voor vele verschillende zeefmedia, van vingerdekken, flexmatten, snarendekken tot gewonen traditionele vierkant geweven dekken, zodat iedere zeefklus mogelijk gemaakt kan worden. Bij Van den Burg is er voor het afzeven van grovere fracties een vingerdek meegeleverd met de machine.

Voor het afvoeren van de gezeefde fracties is de Warrior 800 voorzien van hydraulisch inklapbare banden welke alle zijn uitgevoerd met variabele snelheidsregeling.

Op de foto Teus van den Burg die de sleutels van de Warrior 800 in ontvangst neemt van vertegenwoordiger Fred van de Bor, die naast de verkoop van het grondverzet- en overslagprogramma bij Van der Spek ook het leveringsprogramma van dochterbedrijf Marijs Recyclingtechniek voor zijn rekening neemt in het midden van het land. 

Van der Spek, Bouwmachines