Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Terex-Fuchs MHL350D voor overslagbedrijf Buijs Groot-Ammers

doorVan der Spek

Nieuwe Terex-Fuchs MHL350D voor overslagbedrijf Buijs Groot-Ammers

Datum: 23-jan-10

Afgelopen week heeft Van der Spek een nieuwe 35-tons Terex-Fuchs MHL350D geleverd aan overslagbedrijf Buijs in Groot-Ammers.

De nieuwe MHL350D heeft een bereik van 16 meter, het gaat hierbij om de afstand van het hart machine tot de pen in de lepelsteel. Aan de buitenzijde van de grijper is het bereik dus meer dan 17 meter.

Voor de aandrijving van de Fuchs MHL350D is een 6,0 liter Deutz 6-cilinder Tier-III motor met 148kW verantwoordelijk. Door het vernieuwde koelsysteem is het bronvermogen van de machine ten opzichte van de vorige C-serie met 3dB verminderd. De koeling is vergroot zodat de koelvin minder snel hoeft te draaien en de regeling van de oliekoelvin is thermostatisch geregeld, zodat de motor altijd de juiste bedrijfstemperatuur heeft.

Zoals alle Terex-Fuchs overslagmachines is ook de MHL350D voorzien van een hydraulisch verstelbare cabine, waardoor er altijd een goede cabinepositie bereikt kan worden voor goed zicht bij het lossen en beladen van schepen, vrachtwagens en trechters. De machinist heeft een maximale kijkhoogte van 5,60 meter.

Van der Spek Vianen en Buijs Groot-Ammers zijn zeer zeker geen onbekenden van elkaar. Afgelopen tijd werden ook al twee Gehl schrankladers en een aangepaste Hyundai R250LC-7A in gebruik genomen. Daarnaast zijn er ook al vele jaren Hyundai’s en Terex-Fuchsen in bedrijf bij overslagbedrijf Buijs.

 

Van der Spek, Bouwmachines