Primeur voor Buijs Groot-Ammers Overslag B.V. met ingebruikname Hyundai HL955

doorVan der Spek

Primeur voor Buijs Groot-Ammers Overslag B.V. met ingebruikname Hyundai HL955

Datum: 8-nov-15

Met de ingebruikname van een nieuwe Hyundai HL955 laadschop heeft Buijs Groot-Ammers de primeur voor de Nederlandse markt. 

De Hyundai HL955 is de eerste die Van der Spek Vianen levert voor de Nederlandse markt. Al eerder is een HL960 geleverd aan Verhoeven in Hilvarenbeek, de volgende HL955’s zullen snel binnenkomen bij Van der Spek voor uitlevering aan de verschillende klanten. De HL-serie wordt zeer enthousiast ontvangen door de Nederlandse klanten en er zijn er dus ook al diverse verkocht, snel meer nieuws hierover als deze geleverd worden.

Met de nieuwe HL-serie waar ook de geleverde HL955 onder valt laat Hyundai zien voorop te lopen met de ontwikkeling van nieuwe machines. De HL-serie is voorzien van Tier IV final motoren welke voldoen aan de laatste en hoogste emissie-eisen.

Een Cummins 6 cilinder QSB6.7 turbo dieselmotor met 147 kW zorgt voor de aandrijving van de HL955. De motor is voorzien van een DOC katalysator i.p.v. een roetfilter, de DOC katalysator zorgt i.c.m. AdBlue voor de juiste reiniging van de uitlaatgassen. Deze 147 KW wordt via een volautomatische ZF 5-versnellingsbak met Lock-up overgebracht op alle vier de wielen.

Via het geheel nieuw ontwikkelde 7” touchscreen welke optimaal is gepositioneerd voor de machinist kan eenvoudig worden gekozen voor vele instelling van zowel de motor, transmissie als hydrauliek zodat de machine altijd zo efficiënt mogelijk zijn werk kan doen met een laag brandstofverbruik als resultaat.

De vergrote cabine op de HL-serie is één van de stilste die op de markt aanwezig is en is uiteraard voorzien van alle gemakken zoals een in vele posities te verstellen stoel met armsteunen zodat de ideale zitpositie voor de machinist kan worden gerealiseerd.

Voor onderhoudswerkzaamheden is het motorcompartiment zeer toegankelijk van alle zijdes door de motorkap zeer eenvoudig elektrische te openen is.

Buijs Groot-Ammers Overslag BV is gespecialiseerd in overslag van bulkgoederen en stukgoederen van en naar schepen door middel van hydraulische kranen, losschepen en kraanschepen. Tevens beschikt men over een eigen zand- en grindoverslag waar de nieuwe Hyundai HL955 zal worden ingezet.

Bevrachten, verladen en transport ; Buijs Groot-Ammers is een zeer bekende dienstverlener in het op- en overslaan. Ze nemen delen of als gewenst het totaalpakket van planning, bevrachten, verladen, transport over weg en water, opslag en overslag voor zijn rekening. Het is ook mogelijk om materieel los te huren. Ook inlenen van deskundig personeel voor de diverse laad- en loswerkzaamheden is mogelijk. Het werkterrein bij Buijs is geheel Nederland en België.

 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines