Nieuwe Hyundai R160W-9A voor Top Milieu Service B.V.

doorVan der Spek

Nieuwe Hyundai R160W-9A voor Top Milieu Service B.V.

Datum: 1-nov-15

Van der Spek Vianen heeft een nieuwe Hyundai R160W-9A afgeleverd bij Top Milieu Service B.V. in Noordhoorn. Het in Groningen gevestigde bedrijf is actief op vele fronten; ze hebben het afvalbrengstation Zuidhorn waar afvalstromen worden ontvangen van zowel bedrijven als particulieren, hebben een containerdienst die met eigen vrachtwagens wordt uitgevoerd, tevens voeren ze inpandige demontage en sloopwerkzaamheden uit.

Voor het uitvoeren van deze werkzaamheden heeft Top Milieuservice geïnvesteerd in een nieuwe Hyundai R160W-9A. De machine is voorzien van vele opties, waardoor de machine zeer breed ingezet kan worden binnen het bedrijf.

De onderwagen van de ruim 17 ton wegende Hyundai R160W-9A is uitgevoerd met zowel een schuifblad als stempelpoten, zodat tijdens sorteer- en sloopwerkzaamheden de machine stabiel staat opgesteld. Dankzij de tweedelige giek heeft de machine een zeer groot bereik. Door de giek kan de machinist zeer dichtbij – en ver van de kraan werken.

Voor de aandrijving van de machine is een 6-cilinder Cummins QSB 6.7 verantwoordelijk. Deze motor heeft een vermogen van 123 kW bij 2.200 toeren. De motor is voorzien van een DOC katalysator die zorgt voor de reiniging van de uitlaatgassen zonder de nadelige effecten die een roetfilter geven. De motor heeft dus geen roetfilter. De machine voldoet aan de Stage3B / TIER IV interim emissie-eisen.

Door de vele instelmogelijkheden die eenvoudig zijn in te stellen op de display in de cabine kan de machine optimaal werken en is daardoor zeer zuinig. Zo kan de machinist afhankelijk van de uit te voeren werkzaamheden kiezen uit verschillende werkstanden; Power-, Standaard- en Ecomodus. Deze instellingen zorgen er automatisch voor dat de machine zo efficiënt mogelijk draait in de gekozen modus met een laag brandstofverbruik als resultaat.

De nieuwe Hyundai is standaard zeer compleet uitgerust met o.a. cruise control, luxe stoel, elektrische koelbox, achteruitkijkcamera, luxe vloermat, opklapbare treeplank, 4 werklampen op de cabine onder een regenkap, grote gereedschapskist op de onderwagen, beschermplaat over dozerblad cilinders, spatborden en automatische asblokkering.


Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines