Zoek
Sluit dit zoekvak.

Powerscreen Warrior 1400 geleverd aan Aannemingsmaatschappij Markus B.V.

doorVan der Spek

Powerscreen Warrior 1400 geleverd aan Aannemingsmaatschappij Markus B.V.

Datum: 2-jun-11

Van der Spek’s dochterbedrijf Marijs Recyclingtechniek uit Marienberg heeft een geheel in bedrijfskleur gespoten Powerscreen Warrior 1400 geleverd aan Aannemingsmaatschappij Markus B.V.

Na diverse malen een zeefmachine te hebben gehuurd (www.zeefhuren.nl) bij Marijs voor allerlei voorkomende zeefklussen, waren ze bij Markus B.V. overtuigd dat het een Powerscreen Warrior 1400 moest worden als er in een zeefmachine geïnvesteerd zou worden.

Aannemingsmaatschappij Markus B.V. is een middelgroot grond-, weg- en waterbouwbedrijf, dat actief is in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland. De bedrijfsactiviteiten bestaan in het kort uit grootschalig grondverzet, infrawerk, sanerings- en sloopwerken, bouw- en woonrijp maken, aanleg van parken en recreatievoorzieningen en grondstoffenoverslag. Tot opdrachtgevers mag men diverse overheidsinstanties als gemeenten, waterschappen, provincies en Rijkswaterstaat rekenen.

Sinds 1995 maakt Markus als 100{1bc0b6a8c73e84e168e06cc7c153d42f3849956326c4b30771c6d9a1357ca517} dochter deel uit van Koninklijke Boskalis Westminster N.V. Hierdoor heeft men toegang tot de expertise van zowel Boskalis als van diverse zustermaatschappijen, waaronder Cofra B.V., specialist in onder andere versnelde zettingstechnieken, en het interne ingenieursbureau Hydronamic. Door de samenwerking met Boskalis kan Markus zeer omvangrijke projecten zelfstandig ontwikkelen en realiseren, maar ook in bouwteamverband is men daardoor een betrouwbare partner.

De in Ierland geproduceerde Powerscreen Warrior 1400 is voorzien van een dubbeldeks zeefbox met een lengte van 3500 mm en is 1350 mm breed. De zeefbox van de Warrior heeft standaard een amplitude van 12 mm, waardoor de zeef erg “agressief “ is voor het te zeven materiaal. Hierdoor is het mogelijk om zelfs klei en zeer natte grond te zeven. Om bij eventuele saneringen goed te kunnen uitsorteren zijn alle afvoerbanden in snelheid te regelen.

De nieuw geleverde Warrior is voorzien van een hydraulisch te liften zeefbox, zodat het wisselen van zeefdekken sneller kan worden uitgevoerd. Ook wordt het zuiver maken van de zeef bij het wisselen van te zeven materiaal eenvoudiger.
 

Van der Spek, Bouwmachines