Zoek
Sluit dit zoekvak.

Powerscreen Warrior 1400 afgeleverd bij GTG/Dollegoor

doorVan der Spek

Powerscreen Warrior 1400 afgeleverd bij GTG/Dollegoor

Datum: 12-nov-11

Van der Spek dochteronderneming Marijs Recyclingtechiek heeft bij GTG/Dollegoor een Powerscreen Warrior 1400 afgeleverd welke werkzaam zal worden op het Europark in Coevorden. De 24-tons rupsmobiele zeef zal o.a. worden ingezet bij het verwerken en uitzeven van slakken uit de EVI in Coevoerden.

Na diverse malen een zeefmachine te hebben gehuurd (www.zeefhuren.nl) bij Marijs voor allerlei voorkomende zeefklussen was men er bij GTG/Dollegoor van overtuigd dat het een Powerscreen Warrior 1400 moest worden als er in een zeefmachine geïnvesteerd zou worden.

GTG/Dollegoor heeft zich gespecialiseerd in de handel van bouwgrondstoffen en de verwerking en overslag van vele materiaalstromen rond en om de EVI in Coevorden.

EVI is een grensoverschrijdend particulier initiatief dat uniek is in Europa. Gelegen op de grens tussen het Nederlandse Coevorden en het Duitse Emlichheim/Laar bevindt de verbrandingsinstallatie/ elektriciteitscentrale EVI zich aan beide zijden van de grens.

Op het Duitse gedeelte is de verbrandingsinstallatie gevestigd. Op Nederlands grondgebied bevindt zich de elektriciteitsopwekking met de turbine en generator. Via hoogdrukleidingen wordt de stoom vanuit de verbrandingsinstallatie grensoverschrijdend naar de stoomturbine geleid. De afvalverbrandingsinstallatie van EVI voldoet aan de strengste milieunormen en is één van de meest moderne installaties die afval omzet tegen het hoogste rendement in elektriciteit.

De in Ierland geproduceerde Powerscreen is voorzien van een dubbeldeks zeefbox met een lengte van 3500 mm en is 1500 mm breed. De zeefbox van de Warrior heeft standaard een amplitude van 12 mm, waardoor de zeef erg “agressief“ is voor het te zeven materiaal. Hierdoor is het mogelijk om naast klei en zeer natte grond ook slakken te zeven in de gewenste fracties.

Door de hoge amplitude worden de slakken goed gescheiden in de verschillende fracties en worden onverbrande delen goed “gereinigd” van aangeplakte slakken. De slakken worden na het scheiden door een slakkenverwerkingsinstallatie verwerkt waar de metalen en non-ferro’s uit de slakken worden verwijderd. Hierbij worden diverse Steinert NE-scheiders en Steinert ISS-scheiders gebruikt.

De nieuw geleverde Warrior is voorzien van een hydraulisch te liften zeefbox, zodat het wisselen van zeefdekken sneller kan worden uitgevoerd. Ook wordt het zuiver maken van de zeef bij het wisselen van te zeven materiaal eenvoudiger.

GTG/Dollegoor en Van der Spek zijn zeker geen onbekenden voor elkaar. Na diverse Kobelco graafmachines in het verleden heeft men ook alweer 4 Hyundai graafmachines afgenomen. Onlangs werden er nog twee Hyundai HL770-9’s en een Hyundai HL757-9 laadschop geleverd. 
 

Van der Spek, Bouwmachines