Nieuwe Liebherr torenkraan van Van der Spek gemonteerd op bouwplaats in Oudheusden

doorVan der Spek

Nieuwe Liebherr torenkraan van Van der Spek gemonteerd op bouwplaats in Oudheusden

Datum: 11-nov-11

Deze week werd op het project "Castellum" in Oudheusden door medewerkers van Van der Spek Vianen voor aannemersbedrijf J.A. van Gisbergen uit Hooge Mierde een nieuwe Liebherr 110 EC-B6 FR.tronic gemonteerd. Op verzoek van de klant is de kraan uitgerust met zowel een cabine voor de machinist als ook een radiografische afstandsbediening.
De kraan wordt ingezet voor de bouw van het appartementencomplex van wooncorporatie Woonveste, dat de tweede fase vormt van deze nieuwe wijk waar in mei van dit jaar reeds woningen zijn opgeleverd. Het appartementencomplex wordt naar alle waarschijnlijkheid eind 2012 opgeleverd.

De Liebherr torenkraan van het type 110 EC-B6 FR.tronic heeft een maximale capaciteit van 6 ton en kan op de punt van de bij deze inzet 30 meter lange giek nog 4.150 kg hijsen.
De bovenbouw van de kraan is af fabriek in rood-wit geleverd omdat de kranen uit de huurvloot van Van der Spek in deze klasse ook ingezet worden in Frankrijk en daar is deze kleurstelling een vereiste in de buurt van vliegvelden en dergelijke.

Deze Liebherr 110 EC-B is onderdeel van een pakket van nieuwe Liebherr torenkranen, van onderdraaiers tot en met een Liebherr 630 EC-H20 Litronic, waarin door Van der Spek is geïnvesteerd voor uitbreiding van de huurvloot voor Nederland, België en Frankrijk.

Van der Spek geeft met deze investeringen aan vertrouwen in de toekomst te hebben en uitdagingen op dat gebied zeker niet uit de weg te gaan. Ook op het gebied van kleinere, bovendraaiende torenkranen onder 200 tonmeter is Van der Spek een belangrijke aanbieder.
Dat de investering in nieuwe kranen van deze capaciteit effect heeft, blijkt wel uit het feit dat de eerstkomende drie nieuwe kranen alle in Nederland opgebouwd worden voor nieuwe relaties. Zo verzekeren deze aannemers zich, naast nieuwe torenkranen met een goede en betrouwbare uitstraling, van de laatste stand der techniek op torenkraangebied.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines