Powerscreen introduceert volledige mobiele recycling wasinstallatie Aggwash

doorVan der Spek

Powerscreen introduceert volledige mobiele recycling wasinstallatie Aggwash

Datum: 14-jun-10

Met gepaste trots melden wij dat Powerscreen de Aggwash heeft geïntroduceerd voor de veeleisende recyclingklant die in één werkgang schone, gewassen granulaten wil produceren voor bijvoorbeeld de beton- en asfaltindustrie.

Dit is niet zo speciaal als het om een stationair opgestelde installatie gaat, echter heeft Powerscreen met de Aggwash een complete mobiele unit gebouwd die indien gewenst in één deel kan worden getransporteerd van locatie naar locatie. Alles is in een enkel transport te verplaatsen.

Met de Aggwash heeft Powerscreen verschillende behandelingen in een complete “fabriek” samengesteld. Een fractie kan worden ingevoerd om als 5 verschillende schone fracties uit de machine te komen. Daarbij komt dan nog wel de waterfractie die moet worden behandeld voordat deze kan worden afgestort.

Het ingevoerde product wordt op de eerste zeefmachine gescheiden van de overmaat op het bovendek, op het onderdek wordt de te wassen fractie alvast los- en schoongespoeld van zanddelen om vervolgens via een transportband te worden opgevoerd naar de zwaardwassen terwijl het onder de bovenbandmagneet wordt gezuiverd van ijzerdelen.

De fractie loopt vervolgens in de Powerscreen dubbelassige zwaardwasser om grondig te worden gewassen zodat alle stenen zuiver en zonder klevende delen als zand en klei door kunnen lopen op de nazeef. De overloop van de zwaardwasser loopt over een ontwateringszeef waar de afgespoelde en drijvende vervuiling wordt gescheiden in grotere drijvende delen als hout, plastic etc. en een fijne fractie welke vervolgens verder in de machine zal worden opgewerkt tot zand en water.

Als het te reinigen granulaat of materiaal zuiver uit de zwaardwasser komt wordt deze op de nazeef gescheiden in 3 gewenste eindproducten. Deze maatvoering is te veranderen door andere zeefdekken in de nazeefunit te plaatsen.

Het water dat gebruikt wordt voor het wassen, spoelen en reinigen van de fracties wordt verzameld in de watertank onder in de opstelling. Hieruit wordt het via een zeer sterke pomp opgevoerd naar een cycloon waar het wordt gescheiden in water en zand. Het zand wordt vervolgens op een ontwateringszeef weer ontdaan van het overmatige water zodat er zuiver zand ontstaat met een laag vochtgehalte. Voor het behandelen van het overige water zijn afhankelijk van de opstellingslocatie verschillende mogelijkheden.

Van der Spek, Bouwmachines