Zoek
Sluit dit zoekvak.

Uitbreiding machinepark Fokker Oomen met Powerscreen Warrior 800 zeefmachine

doorVan der Spek

Uitbreiding machinepark Fokker Oomen met Powerscreen Warrior 800 zeefmachine

Datum: 16-jun-10

Dochterbedrijf van Van der Spek Vianen, Marijs Recylingtechniek uit Mariënberg, heeft onlangs een nieuwe Powerscreen Warrior 800 afgeleverd bij Fokker-Oomen in Bussum.

Fokker-Oomen Aannemersbedrijf B.V. is een zeer breed georiënteerd aannemersbedrijf dat al sinds 1934 een begrip in Bussum is. Sinds de overname in 2000 door de Spelt bedrijven uit Nieuwveen zijn de werkzaamheden nog meer uitgebreid door het bundelen van de krachten van beide bedrijven.

Men is gespecialiseerd op vele vlakken zowel voor gemeentelijk instellingen als voor particulieren. Hierbij valt o.a. te denken aan grondwerk, riolering, asbestverwijdering en bestrating voor grote projecten alsmede voor particulieren.

Om nog meer te kunnen voldoen aan de wensen van de opdrachtgevers heeft Fokker-Oomen geïnvesteerd in de nieuwe Powerscreen Warrior 800 welke ingezet kan gaat worden op locatie voor het afzeven van puin en grond en zelfs voor het uitzeven van o.a. asbest en vervuilingen op saneringen.

De nieuwe Powerscreen W800 is een 18 tons dubbeldeks rupsmobiele zeefmachine die is ontstaan door goed te luisteren wat er wenselijk was in de markt. Deze vroeg om een compacte, gemakkelijk te transporteren zeefmachine welke toch zijn mannetje staat als het gaat om capaciteiten en inzetbaarheid in de verschillende te zeven producten.
Fokker-Oomen kan door de compact afmetingen de zeefmachine met de eigen dieplader verplaatsen.

Het hart van de machine is  een dubbeldeks zeefbox welke een lengte heeft van 2770 mm en 1220 mm breed is. Het zeefoppervlakte van het boven- en onderdek zijn gelijk. In de box kan gekozen worden voor vele verschillende zeefmedia, van vingerdekken, flexmatten, snarendekken tot gewonen traditionele vierkant geweven dekken, zodat iedere zeefklus mogelijk gemaakt kan worden. Bij Fokker-Oomen is er voor het afzeven van grovere fracties een vingerdek meegeleverd met de machine.

Voor het afvoeren van de gezeefde fracties is de Warrior 800 voorzien van hydraulisch inklapbare banden welke allen zijn uitgevoerd met variabele snelheidsregeling.

Fokker-Oomen, Spelt, Van der Spek Vianen en Marijs zijn zeker geen onbekenden van elkaar. De afgelopen jaren werden er al vele nieuwe Hyundai graafmachines en wielladers afgeleverd bij beide bedrijven. Ook is de complete levering van de sorteer- en breekinstallatie bij Spelt in Nieuwveen een goed voorbeeld van de samenwerking tussen beide bedrijven waarbij volgens de wens van de klant is gebouwd.

Van der Spek, Bouwmachines