Hyundai R800LC-7A geleverd aan Beelen Amsterdam

doorVan der Spek

Hyundai R800LC-7A geleverd aan Beelen Amsterdam

Datum: 12-jun-10

Nadat hij de show had gestolen op de TKD in Barneveld is de ruim 83 ton wegende Hyundai R800LC-7A, compleet gespoten in de bedrijfskleuren van de Beelen Groep, aangevoerd op diverse diepladers bij Beelen Amsterdam.

Beelen Amsterdam heeft geïnvesteerd in deze mastodont voor het beladen van de pas, eveneens door Van der Spek Vianen, geleverde grootste rupsmobiele recyclingbreker van Europa. Deze 97 ton wegende roterende breker, welke capaciteiten kan draaien tot 600 ton per uur, is sinds 2 maanden actief bij Beelen in Amsterdam.

De activiteiten op het gebied van puinrecycling zijn gebundeld in een aparte werkmaatschappij van de Beelen Groep. Beelen Reststoffen houdt zich volledig bezig met het verwerken van puin en de handel in en de levering van granulaten. De activiteiten kunnen ook voor derden worden uitgevoerd. Aangezien Beelen landelijk steeds verschillende projecten in uitvoering heeft, geldt Beelen niet alleen als voorloper op het gebied van mobiel breken, maar ook als één van de grootste aanbieders van gecertificeerd granulaat in Nederland. Beelen weet als geen ander als vooruitstrevend recyclingbedrijf dat de levering van schone, gebroken fracties op vele plaatsen toepasbaar zijn als primaire – en secundaire grondstoffen. Deze fracties zijn zeer breed toepasbaar als deze naast de juiste korrelverdeling en samenstelling ook de juist zuiverheid hebben en verwijderd zijn van vervuilende en storende delen als hout, plastic e.d.

De geleverde R800LC-7A is de tweede die in Nederland verkocht is voor het beladen van een puinbreker. De levering heeft wat langer op zich laten wachten, omdat de machine moest worden uitgevoerd met de juiste giek- en lepelsteel configuratie die benodigd was voor het zware laadwerk dat hij uitvoert bij de Beelen Groep. Hij is voorzien van een 7200 mm lange monogiek en een 2950 mm lange lepelsteel waaraan via een zware hydraulische snelwissel een originele Hyundai  5,10 m³  dieplepelbak is gemonteerd welke is voorzien van slijtmessen aan de voorzijde en snijmessen aan de zijkanten van de bak voor het goed indringen van de puinberg. Door de snelwissel is er dus ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld een zware chrusher of sloophamer aan de R800LC-7A te monteren als dit gewenst is.

Een Cummins QSX15 6-cilinder turbodiesel met een inhoud van 15 liter en een vermogen van 517 pk zorgt voor de aandrijving van de R800LC-7A. Uiteraard voldoet ook deze motor aan de Tier III emissie-eisen.

Uiteraard is deze machine voorzien van vele gemakken die voor een veilige en daardoor bedrijfszekere inzet zorgen. Hij heeft aan beide zijden van de machine over de gehele lengte loopbordessen waardoor alle deuren aan de zijkanten van de machine goed bereikbaar zijn. Ook is hij voorzien van centrale smering, zodat de machine constant gesmeerd wordt en de machinist niet op en over de machine hoeft te gaan om te smeren.

 

Van der Spek, Bouwmachines