Powerscreen introduceert de Powerscreen Pegson XR320SR op de Bauma, de nieuwe maatstaf in “compacte” mobiele recycling

doorVan der Spek

Powerscreen introduceert de Powerscreen Pegson XR320SR op de Bauma, de nieuwe maatstaf in “compacte” mobiele recycling

Datum: 25-apr-10

Marijs Recyclingtechniek B.V. uit Mariënberg (dochteronderneming van de
Van der Spek Groep) meldt met trots dat de Powerscreen Pegson XR320SR is geïntroduceerd op de Bauma 2010 in München afgelopen week. 

Het in de aanhef geschreven “compacte” staat voor de zeer goede transporteerbaarheid van de 41 ton wegende combimachine. Dit is dan ook het enige compacte aan de Powerscreen Pegson XR320. Als hart van de machine is een 8,5 tons roterende breker gemonteerd welke in een inloop heeft van wel 1130 mm breed en 800 mm hoog. De rotorsnelheid kan eenvoudig worden geregeld tussen de 33 en 40 meter per seconde.

De prallwerken van de roterende breker zijn hydraulisch afgeveerd. Deze hydraulische gepatenteerde beveiliging zorgt ervoor dat zodra er een onbreekbaar deel in de breker komt de prallwerken direct kunnen opklappen, zodat het onbreekbare deel geen grote schade kan toebrengen aan de breker.

Een 1900 mm lange grizzly-zeef zorgt in de opgavenbunker voor een goede voor-afzeving van de fijne fractie. Deze fijne fractie gaat direct door naar de trilvoeder onder de breker en hoeft dus niet door de breker waardoor er minder slijtage ontstaat en hogere capaciteiten mogelijk zijn.

Een Caterpillar C9 ACERT met 325 pk zorgt voor de aandrijving van de machine.
De motor drijft de breker rechtstreeks aan via een electro-hydraulische bediende koppeling. Door deze directe aandrijving gaat er geen vermogen verloren en is een gunstig brandstofverbruik het resultaat. Daarnaast kan de motor direct reageren als er bij het breken van zware delen meer vermogen gewenst is. Er is geen vertraging door eventuele hydro-pompen of generatoren.

De nieuwe SR-versie van de Powerscreen Pegson XR320, heeft een na-geschakelde dubbeldeks zeefbox van bijna 3,5 meter lengte met een retourband voor het direct terugvoeren van de overkorrel in de opgavenbunker. Eventueel afgezeefde tussenmaat wordt door middel van een zijafvoerband apart uit de machine gevoerd. Hierdoor kunnen er 2 eindproducten worden geproduceerd.

 

Van der Spek, Bouwmachines