Search
Close this search box.

Nooijen neemt grootste betonpomp van Zuid Nederland in gebruik

doorVan der Spek

Nooijen neemt grootste betonpomp van Zuid Nederland in gebruik

Datum: 23-apr-10

Door Van der Spek is een Putzmeister BSF 62-6.20 H aan Nooijen Betonpompenverhuur en Vloerenbedrijf B.V. uit Uden afgeleverd.
De pomp heeft een capaciteit van 200 m³ per uur en een reikhoogte van de giek van 61,1 m. Door de 6-delige mast is de machine bijzonder flexibel in te zetten en blijft de totale lengte van het voertuig in transporttoestand beperkt tot slechts 15 meter.
De machine is verder uitgerust met het One Side Support systeem van Putzmeister. De pomp kan in bepaalde gevallen alleen de stempelpoten uitschuiven aan de zijde van de machine waar gewerkt wordt, hetgeen de pomp in staat stelt ondanks zijn afmetingen ook in relatief kleine ruimtes af te stempelen, of indien nodig de weg vrij te houden.
Om het werk van de machinist verder te verlichten wordt door Putzmeister op betonpompen in deze grootte standaard het unieke Ergonic Boom Control systeem gemonteerd. Deze optie zorgt ervoor dat de machinist met één enkele knop op zijn afstandsbediening de eindslang op dezelfde hoogte kan houden wanneer hij deze naar voren, achteren of zijwaarts wil bewegen, onafhankelijk van de positie van de mast.

De BSF 62-6.20 H is de grootste betonpomp in het zuiden van het land en de tweede Putzmeister autobetonpomp in deze klasse in Nederland.

De Putzmeister pomp is gemonteerd op een 6-assige Mercedes-Benz Actros 6560 12×6, welke onderhouden gaat worden door Rüttchen Bedrijfswagens B.V. uit Veghel.

Op de website van Jerry Immers, een mixerchauffeur bij BouwOort, staat een foto-impressie over de eerste inzet, met één van de enthousiaste directeur-eigenaren van de pomp, André Nooijen.

 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines